KıbrısManşetToplum

339 günde 41 kişiyi trafiğe kurban verdik

Alt yapı eksikliği ve sürücülerin hatalı trafik kurallarını ihlalleri nedeniyle ülkede can kayıpları artarak devam ediyor…

DEVRİM DEMİR


Alt yapı eksikliği ve sürücülerin hatalı trafik kurallarını ihlalleri nedeniyle ülkede can kayıpları artarak devam ediyor…

ÖLÜM SAYISI BİR YILDA KATLANDI
Karanlık yollar, dikkatsiz sürüş, sürat, denetimsizlik.  Ne yitip giden canlar, ne yapılan uyarılar, ne de sıklıkla yapılan denetimler trafik terörüne “Dur” diyemiyor, trafikte can kayıpları son bulmuyor. 2022 yılında 21 kişi trafik kazalarında hayattan koparken, 2023 yılının aralık ayına kadar geçen sürede ise 41 kişi yollarda hayatını kaybetti. Polis Genel Müdürlüğü’nün raporlarına göre, KKTC’de meydana gelen ölümlü trafik çarpışmalarının büyük çoğunluğu “aşırı sürat” ve “dikkatsizlik” sonucu yaşanıyor. Ancak uzmanlara göre; KKTC’de birçok trafik çarpışmasının ana sebebi yeterli yol güvenliğinin olmaması.

 

YOLLAR GÜVENSİZ
İstatistiklere göre trafik kazalarına en çok 2013 yılında kayıp vermiştik. 49 kişinin hayatını kaybettiği 2013 yılından bu yana yollarda artan ölümler büyük tepki topluyor. Araç sayısının son yıllarda katlanarak artması, toplu taşımacılığın neredeyse olmadığı KKTC’de yol güvenliğinin her geçen gün daha da sorgulanmasına neden oluyor. Ülkenin birçok bölgesinde anayolları ayıran orta refüjde halen beton bariyer yok. Yollar köstebek yuvası gibi, kasisler ya fark edilecek nitelikte değil ya da standardın da üzerinde yükseklikte. Ülkenin birçok noktasında anayolda dahi aydınlatma lambası bulunmuyor.

 

6 GÜNDE BİNLERCE ARAÇ KONTROL EDİLDİ
GIYNIK Gazetesi’nin Polis Basın Subaylığının verilerinden derlediği kayıtlarda, bir haftada ülke genelinde polis tarafından yapılan kontrollerde 18 bin 895 araç sürücüsü denetlendi, suç işlediği tespit edilen 3 bin 910 araç sürücüsü hakkında yasal işlem başlatıldı. 20-26 Kasım tarihlerini kapsayan süre içerisinde hatalı bulunan sürücülerin bin 139’u süratli araç kullanmak; 44’ü dikkatsiz sürüş yapmak; 15’i tehlikeli sürüş; 364’ü direksiyon başında cep telefonu kullanmak; 88’i alkollü araç kullanmak suçlarını işledi. Aynı sürede meydana gelen kazalarda toplam 6 milyon 284 bin 500 TL’lik hasar saptanırken, bunların 33’ü Lefkoşa; 12’si Mağusa; 24’ü Girne; 7’si Güzelyurt ve 5’i İskele’de meydana geldi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu