KıbrısManşetToplum

“36. Miss Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışması ve 25. Bay Kuzey Kıbrıs” kayıtları başladı

Günkut Ajans Organizasyonunda gerçekleşecek olan 36. Miss Kuzey Kıbrıs ve 25. Bay Kuzey Kıbrıs Yarışmaları bu yıl, “Anlamlı ve Amaçlı Amaçlı Güzellik” misyonu ile The Arkın İskele Otel’de 31 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek.

Güzellikleri Yaşa ve Yaşat ilkesi ile 1984 Yılı ile başlayan ve ’40 Yılın Yarışması’ olarak adlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve tek tescilli güzellik yarışması Miss Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışması ve 1995 yılından günümüze, çeyrek asrında, Kuzey Kıbrıs’ın ilk sosyal sorumluluk ve farkındalık yarışması olarak gerçekleşen 25. Bay Kuzey Kıbrıs 2023 yarışmaları finalleri için başvurular başladı.

Günkut Ajans Organizasyonunda gerçekleşecek olan 36. Miss Kuzey Kıbrıs ve 25. Bay Kuzey Kıbrıs Yarışmaları bu yıl, “Anlamlı ve Amaçlı Amaçlı Güzellik” misyonu ile The Arkın İskele Otel’de 31 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek.

TÜM GELİR “ŞAMPİYON MELEKLERİ YAŞATMA DERNEĞİ”NE

Günkut Ajans tarafından yapılan açıklamada, Taç Giyme Gala Gecesi’nin giriş davetiyelerinin tüm geliri “Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği”ne bağışlanacak.

“Bir KKTC Geleneği Yarışma’ya” ana sponsor olarak Noyanlar Group of Companies ve Onalt Group destek ve katkılarında gerçekleşecek.

Ülke turizmine sonsuz katkıları ile her daim KKTC Sevdalısı Erbil Arkın’ın Arkın Group Otelleri’nin son gözdesi olarak ülke turizmine kazandırdığı “The Arkın İskele Hotel” ise konaklama sponsoru olarak finali yaşatacak.

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN YÜZDE YÜZ BURS İMKANI

Miss Kuzey Kıbrıs 2023 Kraliçelerine ve Bay Kuzey Kıbrıs 2023 Baylarına “anlamlı ve amaçlı güzellik” misyonuyla özünde yüksek öğrenim ve eğitim olan kazanımlar doğrultusunda Girne Amerikan Üniversitesi’nden 100% eğitim bursu verilecek.

Günkut Ajans tarafından yapılan açıklamada, “Amaçlı güzellikler, anlamlı desteklerle yücelir” misyonundan yola çıkarak, en büyük teşekkürlerimiz bizlere son yıllarda eğitim bursu katkıları ile yanımızda olan anavatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın Global Üniversitesi “Girne Amerikan Üniversitesi”nden %100 eğitim bursu beklemektedir” dedi.

GALA GECESİ 31 AĞUSTOS’TA
31 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek olan taç giyme ve gala gecesi Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 60. Yıl etkinlikleri kapsamında, BRT HD kanalından canlı yayınla dünyaya aktarılacak.

36. Miss Kuzey Kıbrıs 2023 ve 25. Bay Kuzey Kıbrıs 2023 “kalite asla tesadüf değildir” ilkesi ile Günkut Ajansın yıllardır yanında olan KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın tanınma ve tanıtma amaçlı destekleri yanında seçkin kurum ve kuruluşlar katkı koyacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

31 Ağustos’ta gerçekleşecek final öncesi, ön elemeler için başvurular devam ediyor.

KKTC Kimlik Kartı Sahibi, 18- 24 Yaş (1999-2005 doğumlu) en az lise mezunu, erkek adaylarda 1.80m veya üzeri boy kuralı ile başvurular yapılabilir. Başvurular için www.gunkutajans.com Günkut Ajans websitesinden yapabilecekler.

Dünya Güzellik Yarışması formatında olduğu gibi bu yıl yine, SAHNEDE MAYOLU GEÇİŞ YOK…

Dünya Güzellik Yarışması “Miss World” un 2014 yılında başlattığı ve farkındalıklar adına birçok ülke finalinde uygulanan kural doğrultusunda, ülke finalimizde Miss Kuzey Kıbrıs Kraliçe adaylarının sahnede mayolu geçiş koreografisi yapılmayacaktır.

Güzellik yarışmalarında esas olanın, adayın eğitimi ve kültürü yanında asil, çağdaş, güncel, sportif, zeki ve zarif bir duruşla, ülkesini dünya platformlarında temsil etme başarısı olduğu açıklandı.

Sosyal farkındalık ve anlamlı amaçlı misyonuyla Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs prodüksiyonları ülkemizin dört bir yanından gençleri bu amaç uğruna bir araya getirerek bir turizm adası olan ülkemizin iç turiziminede farkındalıklar adına katkıları bulunmakta.

40 Yılın Yarışması olarak adlandırlan 36.Miss Kuzey Kıbrıs ve Çeyrek Asırlık Yarışma Kalite Marka Efsane Bay Kuzey Kıbrıs 2023 , KKTC’nin tanınma ve tanıtma seferberliğinde kalitesi ve farkındalığı tescilli uluslararası yarışmalarda Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs dereceleri ülkemizi son 40 Yılda olduğu gibi North Cyprus olarak temsil edecekler.

KKTC’nin 40.Kuruluş Yılı olan 2023 Yılında da geçen 40 yılda olduğu gibi KKTC Güzellik Yarışmaları Ulusal ve Uluslararası Delegesi Bülent Günkut ” Ömrüm ülkemi sevmekle devam edecek…Her şey yaşanan ve yaşatılan güzellikleri dünyaya aktarmak, haklı özgürlük ve varoluş davamızı güzellikler arenasında da dünyaya duyurmak..Bir kez daha yineliyorum ki Güzellikleri Yaşa ve Yaşat KKTC…” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu