ManşetSpor

3×3 Basketbol ile ülkemiz de tanıştı

Dünyanın her yerinde farklı formatlarda oynanan sokak basketbolundan esinlenerek geliştirilmiş, heyecan verici, dinamik ve yenilikçi bir anlayışla hayat bulan 3x3 Basketbol ile ülkemiz de tanıştı.

 

GIYNIK SPOR-OKAN KARADEMİR

OLİMPİK BRANŞ OLDU, İLK KEZ TOKYO’DA YER ALDI

FIBA tarafından da desteklenen ve yakın bir dönemde olimpik bir branşa dönüşen 3×3 Basketbol yaklaşık 1.5 ay önce tamamlanan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez oynandı.

 

3X3 BASKETBOL ÜLKEMİZDE TAM NOT ALDI

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen 3×3 Baksetbol turnuvasının ilki geçtiğimiz hafta Girne’de gerçekleştirildi. FIBA onaylı özel bir zeminde, 3×3 resmi müsabaka topunun kullanıldığı turnuvada büyük ilgi gördü. Ramadan Cemil Meydanı’nda 4 gün süren bu özel organizasyonu oldukça kalabalık bir seyirci kitlesi takip etti. Renkli görüntülere sahne olan turnuva, canlı yayınlar, elektronik skor bord ve çevre düzenlemesi gibi özellikleriyle otoriteler tarafından tam not aldı.

 

FİNALLER NEFES KESTİ

TBF’ye bağlı hakemlerden olan ve 3×3 Basketbol konusunda eğitim almış önemli bir isim olan Murat Ciner’in de düdük çaldığı turnuvanın finalleri adeta nefes kesti. Final maçlarını Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Armağan Candan, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar, Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren ve diğer yetkililer takip etti. Turnuva sonunda 4 ayrı kategoride şampiyonlara toplam 10 bin TL değerinde Under Armour Hediye çekleri takdim edildi.

 

HEYECAN LEFKOŞA’YA TAŞINACAK

Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, çok keyifli bir turnuva olduğuna dikkat çekerek, katkı koyan kuruluşlara ve yoğun emek sarf eden yönetim kuruluna teşekkür etti. Mevlit, 3×3 Basketbol organizasyonunun bir sonraki durağının Lefkoşa olacağını ve zaman kaybetmeden çalışmaları başlatacaklarını dile getirerek, aynı coşku ve güzellikte bir turnuva organizasyonuna imza atacaklarını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu