KıbrısManşet

Akıncı: Buradan huzurla ayrılıyorum

Görevini 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a devreden 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, devir teslim töreninde veda konuşması gerçekleştirdi

Görevini 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a devreden 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, devir teslim töreninde veda konuşması gerçekleştirdi

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın veda konuşmasının tamamı şu şekildedir:

“KKTC’nin kendine özgü yapısının tanıdığı anomali ve salgın nedeniyle uzayan bir seçim dönemini geride bırakıyoruz. 5. Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’a başarılar diliyorum. Görevi kendisine ve ülkeye hayırlı olsun.
Törenin ardından gideceğim bu tarihi binada mal sahibi değil kiracı olduğumu hiçbir zaman unutmayacağım, gerçek mal sahibinin halk olduğunu unutmayacağım.
Buraya nasıl geldiğim, görev sürem boyunca neler yaptığım herkes tarafından bilinmektedir.
Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığım süre boyunca, barışa ve toplumsal değerlere hizmet ettim.
Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı Kıbrıs Türk halkının bu ilkeler çerçevesinde yaşamını sürdürmesi için çalıştım.

Aktif siyaset hayatımın sonuna gelmiş olsam da bu toplumun bir bireyi olarak toplumsal kaygılarla hareket etmekten geri kalmayacağım.

Sadece 4. Cumhurbaşkanı olarak değil, bir yurtsever olarak halkımın yanında olmaya ve halkımın yararına çalışmaya devam edeceğim.
Hayat sürdükçe barış ve özgürlük mücadelesi elbette devam edecektir. İnsanlığın daha iyiye ve daha güzele ulaşma çabasına elbette Kıbrıslı Türkler de katılacaktır.
Görevim sırasında ekibimle birlikte Kıbrıs sorununun çözümü için samimi bir mücadele yürüttük.
Yıllar içinde elde edilen ilerlemelerin üzerine bazı ilerlemeler kazandık.
Eğer çözüme ulaşılamamışsa bunun nedeni Kıbrıslı Türkler değildir.
Bu yeni dönemde zaman içerisinde elde edilen kazanımları da kullanarak iyi bir avantaj elde edilmesini temenni ederim. BM genel çerçevesinde hareket edilmelidir.
Makamlar gelip geçicidir, asıl olan topluma verdiğiniz hizmetlerdir.
Buradan huzurla ayrılıyorum. En temel sorumluluğum halkıma ve vicdanıma karşı olan sorumluluğumdu.
Bir siyasetçinin ulaşabileceği en yüksek makam halkın gönlündeki yeridir. Eğer halkın gönlünde iyi bir yer edinmişsek ne mutlu.
Halkıma en içten sevgi ve saygılarımı sunarak hepinize veda ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu