KıbrısManşetSpor

4 kıta 16 ironman

Triatlon dalında ülkemizin en başarılı isimlerinden Cem Dağdelen, Avrupa, Avustralya ve Afrika'dan sonra Amerika’da da finiş görerek 4 ayrı kıtada toplam 16 kez Ironman unvanı kazandı. Dağdelen ayrıca Ironman Dünya Şampiyonası’nda yarışan ve finiş gören ilk Kıbrıslı olarak da tarihe geçti

Triatlon dalında ülkemizin en başarılı isimlerinden Cem Dağdelen, Avrupa, Avustralya ve Afrika’dan sonra Amerika’da da finiş görerek 4 ayrı kıtada toplam 16 kez Ironman unvanı kazandı. Dağdelen ayrıca Ironman Dünya Şampiyonası’nda yarışan ve finiş gören ilk Kıbrıslı olarak da tarihe geçti.

CEM DAĞDELEN TARİHE GEÇTİ

Ülkemizin başarılı triatletlerinden Cem Dağdelen, Hawaii/Kona’da yapılan Ironman Dünya Şampiyonası’nda (140.6) finiş görerek 16’ıncı kez Ironman unvanına sahip oldu. Bugüne kadar elde ettiği başarılarla hem Kuzey hem de Güney olmak üzere Dünya Şampiyonası slotu alan ilk Kıbrıslı triatlet olan Cem Dağdelen, kendi imkanlarıyla katıldığı Ironman Dünya Şampiyonası’nda yarışan ve finiş gören ilk Kıbrıslı sporcu olarak tarihe geçti.

12 SAAT 19 DAKİKADA TAMAMLADI

Hawaii/Kona’daki Dünya Şampiyonası’na, 15 kez Ironman olarak özel statüyle katılan Cem Dağdelen, 3.8 kilometre yüzme, 180 kilometre bisiklet ve 42.2 kilometrelik koşu parkurundan oluşan yarışı 12 saat 19 dakikalık sürede tamamlamayı başardı.

PLANLAR DEĞİŞTİ HEDEF KIRMIZI HALI OLDU

 Başarılı triatlet Cem Dağdelen yarış öncesi, süreci ve sonrasındaki duygu ve düşüncelerini GIYNIK Spor’a açıkladı. Dağdelen şunları söyledi; “2021 Kasım ayında Dünya Şampiyonası vizesi gelince ufaktan yıllık plan ve kabaca antrenman programı çıktı. Ancak korona, hastalık, sakatlık ve irili-ufaklı kazalar neredeyse tüm planları değiştirdi. Hedef; dereceye koşma yerine,günün tadını çıkarıp kırmızı halıda geçme moduna döndü.”

RÜZGAR VE NEM ZORLADI

“Minimum antrenman ve maksimum kazanımlarla hazırlandığım yarışın kıyısına değişik duygularla geldim. Parkur söylenildiği ve beklediğim kadar sert olmasa da rüzgarın enerjiyi yuttuğu, aşırı rutubetin ise özellikle koşu bölümünü zor ötesine çektiğini söyleyebilirim.”

“EŞİME VE BERK KIRCAL’A TEŞEKKÜR EDERİM”

“İlk kez bir yarışta sırtımda finişi görme sorumluluğu olduğu için endişe etsem de bu zorlu yarışta beni yalnız bırakmayan eşime ve Kona ile ilgili tüm detayları çözüp, desteğini ve emeğini esirgemeyen Avustralya’dan yardıma koşan Berk Kırcal’a sonsuz teşekkür ederim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu