DünyaEkonomiGenelManşet

50 milyon turist beklentisi

Fransa’nın turizmden sorumlu Devlet Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne, “Bu yıl 50 milyon turist ağırlamayı umuyoruz. Yaz, umut mevsimidir” dedi

DELTA VARYANTINA RAĞMEN İLGİ YOĞUN… Fransa, Delta alttürünün etkilerini fazlasıyla hissetmesine rağmen turizmde beklentilerini yüksek tutuyor ve bu yıl 50 milyon turist ağırlamayı umuyor.

2019’DA 90, 2020’DE 35 MİLYON TURİST AĞIRLADI… Turizmden sorumlu Devlet Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne, “Geçen yıl 35, 2019’da 90 milyondu. Bu yıl 50 milyon turist ağırlamayı umuyoruz. Yaz, umut mevsimidir” dedi.

2020’DE KOMŞU ÜLKE TURİSTLERİ GELDİ… Fransa’da 2020 yazının turistlerin pek gelmediği bir yıl oldu. Gelenler de Almanlar, Hollandalılar, Belçikalılar gibi komşu ülkelerdendi. Asya ve ABD’den gelen turistlerle ilgili olarak, onların bu yıl da pek ortalıkta görünmeyeceği bekleniyor

FRANSIZLAR TATİLLERİNİ ÜLKELERİNDE YAPACAK… Yurtdışına tatile giden Fransızların da bu yıl tatillerini ülke içinde geçirmeleri bekleniyor. 2020’de tatillerini yurtdışında geçiren Fransız vatandaşlarının yüzde 94’ü Fransa’da kalmayı tercih etmişti.

Fransa, Delta alttürünün etkilerini fazlasıyla hissetmesine rağmen turizmde beklentilerini yüksek tutuyor ve bu yıl 50 milyon turist ağırlamayı umuyor.

2019’DA 90 MİLYON

Turizmden sorumlu Devlet Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne, “Geçen yıl 35, 2019’da 90 milyondu. Bu yıl 50 milyon turist ağırlamayı umuyoruz. Yaz, umut mevsimidir” dedi.

“2020 yazının turistlerin pek gelmediği bir yıl oldu. Gelenler de Almanlar, Hollandalılar, Belçikalılar gibi komşu ülkelerdendi” diyen Bakan, buna karşılık, İngilizlerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pek gelmediğini, bunun sebebinin de dönüşlerinde sıkı bir karantinaya alınmaları olduğu söyledi.

Bakan, uzak ülkelerden, Asya ve ABD’den gelen turistlerle ilgili olarak, onların bu yıl da pek ortalıkta görünmeyeceğini kaydetti.

ASYALI TURİSTLERİ 2022’DE BEKLİYORLAR

Lemoyne, “ABD’den bazı gelenler var ama Asyalı turistleri 2022’den önce görmeyi beklemiyoruz. Paris hâlâ iş turizmi yokluğunun sıkıntısını çekiyor. Yine de iyi bir haber var. Eylül-Aralık ayları arasında, 2029’daki kadar iş dünyasını ilgilendiren etkinlikler planlandı. Ancak şu var ki kiralanan stant alanında yüzde 50’lik bir düşüş görüyoruz” diye ekledi.

Yurtdışına tatile giden Fransızların da bu yıl tatillerini ülke içinde geçirmeleri bekleniyor. 2020’de tatillerini yurtdışında geçiren Fransız vatandaşlarının yüzde 94’ü Fransa’da kalmayı tercih etmişti.

4. DALGAYA RAĞMEN FRANSA’YI TERCİH EDENLER YÜZDE 85 OLACAK

Bakan, bu yıl, bu oranın şimdilik yüzde 80 civarında olduğunu belirterek, dördüncü salgın dalgasının dünyayı sardığı zaman yurtdışı yerine Fransa’yı tercih edenlerin yüzde 85 civarında olacağını kaydetti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu