GenelKıbrısManşetSiyaset

50 yılın yalanları ayaklarımıza dolandı…

Yıl 2024 1974'den bu yana yarım asır geçmiş,dile kolay 50 koca yıl…

Yıl 2024 1974’den bu yana yarım asır geçmiş,dile kolay 50 koca yıl…

Bu 50 yılda elektrik ve su altyapısını tamamlayamayan, 50 yıldir elektriksiz,susuz kalırım endişesi ile yaşayan bir halk.

Yarım asırdır yalana dolana hapsedilmiş bir toplum. Bu gözler yarım asırda ne protokoller gördü. Süslü cümlelerle başlayan imza törenlerine şahitlik yaptı.Geriye dönüp de baktığımda 50 yıldır uyutula bir halk,50 yıldır yalanlar söyleyen siyasiler,yönetenler ve nihayetinde her gün biraz daha yok olmaya yakın hale gelen bir toplum olduk.Ve maalesef bu gerçeği ne mali protokoller, ne de egemenlik naraları değiştirmiyor.. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kara para, fuhuş,uyuşturucu,insan kaçakçılığı ve her türlü sahtekarlıklar da bu topluma layık görülen bir suç ortamında yaşamaya mecbur bırakmak. Fakirlik her tarafta kol geziyor. Servetlerine servet katan bir zümre hükümeti boynundan tutmuş sürüklüyor. Yolsuzluk rüşvet ise paçalarından akıyor. Sosyal adaleti mumla arar olduk. Her şeye rağmen bu ülkenin değer yargılarına varlığına gelişimine dair inancımı korumaya çalışsam da maalesef uzun bir zamandır bu yöne dair en ufak bir inancım kalmadı. Zira umut edecek, belki düzelir diyecek ve en önemlisi bu sığ ve köhne yapının artık savunulacak hiçbir tarafı kalmadı. İnsan olduğumuza dair insan odaklı hiçbir göstergenin önümüze konmadığı bir insana yaraşır şekilde yaşayacağımız mutlu olacağımız, huzur duyacağımız bulacağımız bir ortamdan maalesef çok çok uzaklardayız.. Bugün bize bütün bunları layık gören anlayışın

hiç utanma duyguları olmadan hala çıkıp önümüze bir sürü yalan dolan koymalarının tek izahı ahlaksızlık ile açıklanabilir.

Bu nasıl bir yüzsüzlük,bu nasıl bir pişkinlik bu nasıl bir saygısızlıktır ki 50 yıldır biz bu ülkeyi kötü yönettik halkı sefalete terk ettik özür dileriz deyip istifa eden bir tek kişi görmedim..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu