EkonomiManşet

500 TL’nin altında işlem görüyor

Küresel altın fiyatları, geçen hafta 1.830 doların üstünü gördükten sonra gerilerken gram altın bayram tatili öncesinde dolar/TL'de yaşanan düşüşle birlikte 500 TL'nin altına geriledi.

Altın, tahvil faizlerindeki gerileme ve enflasyonun yükseleceğine dair endişelerle yeni haftaya 1.814 dolardan başladı. Gram altın ise bayram tatili öncesi Dolar/TL ‘de yaşanan gerilemeyle birlikte 500 TL’nin altında işlem görüyor.

Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlarından Jared Bernstein, Biden yönetiminin enflasyon baskısını geçici olarak gördüğünü ve fiyat artışına neden olan tedarik sorunlarının çözümüne odaklandıklarını söyledi.

Geçen hafta açıklanan ABD enflasyon verisi Haziran ayında beklentilerin üzerinde bir artışa işaret ederken Fed Başkanı Jerome Powell da bankanın parasal destek sağlama konusundaki duruşunun değişmeyeceğini söylemişti.

ONS ALTIN FİYATI

Son 5 haftayı kazançla kapatan ons altın, Haziran’ı 2016’dan bu yana en kötü aylık performansıyla kapattıktan sonra Temmuz başından bu yana yüzde 2,46 yukarıda bulunuyor. 15 Temmuz’da 1.834 dolara kadar tırmanarak 1 ayın zirvesini gören ons altın, bu haftaya 1.813 dolar civarında başladı.

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının bir süredir birbirini dengelemesiyle uzun süredir dar bir fiyat aralığında işlem görüyordu. Bayram tatili öncesi dolar/TL’de yaşanan düşüş ile birlikte 500 TL’nin altına inen gram altın, yeni haftaya 497 TL civarında başladı.

Kaynak: Bloomberg HT

Diğer Haberler

Başa dön tuşu