KıbrısManşet

51 bin doların üzerini gören Bitcoin rekora doymuyor

Bitcoin fiyatları, salı günü 50 bin doları geçtikten sonra çarşamba günü %5'ten fazla yükselerek 51 bin doları geçti.

Bitcoin fiyatları, 1 senede neredeyse 5 katına çıkarken 2021 yılında %67 artış gösterdi. Aralık ayında 20 bin dolar seviyelerinden keskin bir yükseliş ile yeni yılın ikinci haftasında 40 bin dolara ulaşan Bitcoin, sonrasında 30 bin dolara doğru çekilmişti.

 

Elon Musk’ın tweetleriyle beraber yeniden yükselişe geçen kripto para birimi, Tesla’nın Amerikan sermaye regülatörüne 1,5 milyar dolar aldığını bildirmesiyle rekor üzerine rekor kırmıştı.

 

Sonrasında ABD’de Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, belediyede çalışanların maaşlarının ve vergilerin Bitcoin ile ödenmesi için öneride bulunmuştu. Komisyon, 4’e 1 oyla kararı onaylayarak, konu hakkında atılacak adımların uygulanabilirliğini incelemeyi kabul etmişti.

 

Kripto paraların ve Bitcoin’in kurumsallaşmasında ana olarak üç aşama bulunuyor: Yatırım fonlarının girmesi, şirketlerin bilançosunda Bitcoin bulunması ve merkez bankalarının Bitcoin alımı. Şu ana kadar ilk iki aşama gerçekleşirken belediye gibi kamu kurumlarının Bitcoin almaya ve kullanmaya başlaması, üçüncü aşamaya geçişte bir ara dönem görevi üstlenebilir.

 

BİTCOİN’DE YENİ AŞAMAYI UZMAN İSİM YORUMLADI

Bu arada, şirketlerin Bitcoin’i bilançolarına dahil etmesini değerlendiren ADM ISI Baş Ekonomisti ve Küresel Stratejisti Marc Ostwald, şirketlerin onaylamasının Bitcoin için iyi bir ortam oluşturduğunu söyledi.

Bloomberg HT’ye Bitcoin’in son hareketini değerlendiren ADM ISI Baş Ekonomisti ve Küresel Stratejisti Marc Ostwald, “Şirketlerin onaylaması, Tesla’dan bahsetmiyorum bile Bitcoin’i sunan şirketlerden bahsediyorum, bunlar kesinlikle iyi bir ortam oluşturuyor.” dedi.

Şu an için kısıtlı bir arz olduğunu fakat talebin yaratılabileceğini belirten Ostwald, “Öyle bir noktaya gelebiliriz ki Merkez Bankalarının likiditeyi geri çektiği bir noktada bulabiliriz. O zaman likiditenin kripto para birimlerinde ne kadar önemli olduğunu görürüz.” diye ekledi.

 

Bitcoin, kripto para, Tesla, Musk, sermaye regülatörü, likidite, yatırım fonları,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu