KıbrısManşetSürmanşet

51 Devlet kurumunun borcu Kıb-Tek’e ödeniyor

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, önümüzdeki Pazartesi gününden başlamak kaydıyla bin 200’ye yakın kişinin 7 günlük karantina sürecini geçirmeleri şartıyla ülkeye gelişlerinin sağlanacağını belirtti.

51 DEVLET KURUMUNUN BORCU İÇİN KIB-TEK’E YAKLAŞIK 4 MİLYON TL ÖDENECEK… Maliye Bakanı Amcaoğlu, Kıb-Tek’in alacaklarıyla ilgili 51 tane devlet kurumunun elektrik borcunun ödenmesiyle ilgili 4 milyon TL civarında bir ödeme hazırlıklarının yapıldığını ve Elektrik Kurumu veznelerine gönderileceğini kaydetti.

GIYNIK GAZETESİ – MEYİL AVCAN

Bu sabah internette Harun Denizkan’ın sunduğu Seçime Doğru programına katılan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, pandemi nedeniyle ülkenin içinden geçtiği zorlu süreç ve yükselen döviz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2018’de yaşanan kur farkı nedeniyle Maliye Bakanlığı’nın 400 milyon liralık ekstra gelir elde edilmesine neden olduğu bilgisini verdi.

Amcaoğlu, ülkemizde arz ve talebin aşağıya doğru olan seyrinden ve ekonomik daralmanın %30 seviyesinde olmasının yanı sıra nüfusun 4’te 1’inin ülkeyi terk edenlerin olduğunu ve %25’lik bir daralmanın açıkça ortadayken maliye gelirinin artmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

KIB-TEK’İN ALACAKLARIYLA İLGİLİ 4 MİLYON TL CİVARINDA BİR ÖDEME HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Bugün 20 milyon TL’lik ilaç ödemesi yapıldığı bilgisini veren Amcaoğlu, Kıb-Tek’in alacaklarıyla ilgili ödeme hazırlıklarının da tamamlanmış olduğunu ve 4 milyon TL civarında bir ödeme yapılacağını söyledi.

51 tane devlet kurumunun elektrik borcunun ödenmesiyle ilgili hazırlıklarının yapıldığını ve Elektrik Kurumu veznelerine gönderileceğini kaydetti.

28 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ, 100 BİNE YAKIN KİŞİ ÜLKEYİ TEMELLİ OLARAK TERK ETTİ

28 bine yakın öğrencinin bu ülkeden ayrıldığını ve 100 bine yakın nüfusun ise ülkeyi temelli olarak terk ettiğinden söz eden Amcaoğlu, 55 bin civarındaki yabancı uyruklu kişilerin ülkeye gelişinin sağlanması açısından yüz yüze eğitimin de vereceği desteğin bu ülkede 10 aylık bir katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Bakan Amcaoğlu, önümüzdeki Pazartesi gününden başlamak kaydıyla bin 200’ye yakın kişinin 7 günlük karantina sürecini geçirmeleri şartıyla ülkenin ihtiyacı olan yabancı uyruklu öğrencinin ülkeye gelmesini sağlayacakları bilgisini verdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Eğitim Kurulu’nun da istişaresiyle yüz yüze eğitimin başlanması kararının alınmasıyla birlikte ülkeye gelebilecek maksimum öğrencinin gelebilmesini sağlamak ve imkanları zorlamak istediklerini vurgulayan Amcaoğlu, Maliye Bakanlığı’nın çabası ortadayken, gelmesi gereken öğrenci ve turist sayısını artırabilmek adına adım atılmaması durumunda reel sektörün içinden çıkılmaz bir hal alacağına dikkat çekti.

“29 TESİSTE 4 BİN 179 KİŞİYİ MİSAFİR ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“29 Tesiste 4 bin 179 kişiyi misafir etmeye devam ediyoruz” diyen Amcaoğlu, 29 adet pandemi tesisi olduğunu, sadece yoğun bakım ünitelerinin olmadığını kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, sağlık anlamında hizmet isteyen herkese, bu hizmeti verebilme imkanları olduğundan söz ederek, bu yüzden Sağlık Bakanlığı’na bazen acımasızca davranıldığına değindi.

“Yiğidi öldür, hakkını ver” diyen Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın %100 olmasa da %90’ını yerine getirdiğine inancı olduğunu ve basına yansıyan haberlerin ise sadece halka panik salgılamadan başka bir şey yapmadığını, kendisinin de bunu doğru bulmadığını, bunun üzerinden siyaset yapılmasının ise üzücü olduğunu belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu