KıbrısManşet

Erhürman’dan hükümete eleştiri:”bu hükümet ile yola devam edilemez”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis'te konuya açıklık getirilemeyen faiz konusu hakkında konuşmasını yapan Tufan Erhürman, konu ile ilgili yazılı açıklama istedi.

“100 Milyona şimdi borçlanabiliyorken gayri ciddi bir şekilde laf dolandırılıyor. Bu dönemde borçlanmaya gidilebiliyorsa o dönem daha düşük faizle de borçlanmaya gidilebilirdi ” diyen CTP Genel Başkanı Erhürman, ” Bu hükümet ile bu yola devam edemeyiz” ifadelerini kullandı. Yaşanılan süreç içerisinde bu hükümet ile yola devam etmek demek ölü gözünden yaş beklemek diyen Erhürman, “Borçlular bankaları ile kişiler çalışma bakanlığı ile kendi dertlerine merhem olmaya çalışıyor. Hükümet olmasa dahi bu iş aşağı yukarı bu şekilde ilerler” diyerek kürsiden hükümete eleştiri de bulundu.

Faiz desteği almamış borçlular ile bu dönemin  koşullarında ödemeyeceği için 90 güne kadar var olan faiz ile öteleme şansı var. Faiz almadan ötelemeyin demiyoruz zaten .

Dursun Oğuz’a itafen, “Bu borcu cebinizden ödeyin demiyoruz zaten” diyen Tufan Erhürman, bankalara kredi borcu olan kişilerin öteleme ya da yapılandırma konusunu tekrar gündeme getirdi. Erhürman,”Sabit faiz ile tuttuğunuz 90 gün içinde durumdur. Bu dönemde faiz desteği olanlara da olmayanlara da zaten siz hükümet olana kadar bir şey yapmıyorsunuz. 90 gün banka ile kişi arasında olan bir şeydir. Siz zaten bankacılık mevduatında olan bir şeyi halka yeni bir şey gibi sunuyorsunuz. Donuğa atma süreci zaten 90 gün kişi bunu bankası ile iletişim haline geçip yapabilir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu