EkonomiKıbrısManşetSağlık

57,5 milyon TL’lik dev ihale

Girne bölgesinin uzun yıllardır beklediği tam teşekkülü hastaneye kavuşmasına az kaldı. Yeni hastane 80 odası, 160 yatak kapasitesi ve 4 yoğun bakım ünitesiyle 4 yıldızlı otel gibi olacak

İHALE 5 MART’TA KAPANACAK… Girne’de GAÜ’den devralınan hastane binasının inşaatının tamamlanması için ihale açıldı. 57 milyon 556 bin 044 TL (artı Katma Değer Vergisi) tutarındaki ihale için kapanış tarihi 5 Mart 2021 olarak belirlendi. Merkezi İhale Komisyonu tarafından açılan 322/2020 numaralı ihaleye İnşaat Encümeni’ne kayıtlı “I. Yapı İşlerde kayıtlı sınıf karnesi” almış müteahhitlerin katılabilecek.

 

ŞARTNAME 57 BİN TL… İhaleye katılmak isteyen firmalar (müteahhitler) ihaleyle ilgili şartnameyi 57 bin 556 bin TL karşılığında 6011600 şartname irtibat numarasıyla Planlama ve İnşaat Dairesi’nden alabilecek. Önce Aralık ayı başında açılan ihale daha sonra ertelendi ve ihaleyle ilgili olarak zeyilname yayınlandı. 5 Mart’a uzatılan ihale için ayrıca, “Söz konusu ihale 2021 mali yılı bütçesi açıldıktan ve bloke verildikten sonra kaldığı yerden devam etmek üzere ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri de kullanıldı

 

ARAZİ VAKIFLAR İDARESİ’NİN… GAÜ’nün Vakıflar İdaresi’nden kiraladığı arazide yükselen ve “Florence Nightingale Hastanesi” olarak kamuoyuna duyurusu yapılan binanın yapımı, dış cephe inşaatının tamamlanmasının ardından durmuştu. İnşaat daha sonra, devletin alacaklarına mahsuben Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Vakıflar İdaresi ise Temmuz 2020’de üzerinde karkas inşaat bulunan 24.5 dönüm büyüklüğündeki arazinin 22 yıllık kira sözleşmesinden feragat ederken, alacağı olan 26 Milyon TL’lik (3 milyon sterlin) kira bedelini de hastanenin yapımı için Sağlık Bakanlığı’na bağışladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 80 oda, 160 yatak kapasitesi ve 4 yoğun bakım ünitesiyle 4 yıldızlı otel gibi olacağı bildirilen hastanenin tamamlanmasıyla, Girne bölgesi uzun yıllardır beklediği tam teşekkülü hastaneye kavuşmuş olacak.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu