EkonomiGenelGüney KıbrısManşet

6 bin Rus’un banka hesabı kapanıyor

Güney Kıbrıs, Rusya vatandaşlarına uygulanan yaptırımlar konusunda daha sert tedbirlere yöneliyor

Güney Kıbrıs, Rusya vatandaşlarına uygulanan yaptırımlar konusunda daha sert tedbirlere yöneliyor

RUS MÜŞTERİLERE UYARI MEKTUBU

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle artan yaptırımlar konusunda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin de “daha ciddi” şekilde harekete geçtiği açıklandı. Rum basınından derlenen bilgilere göre Güney’deki bankalar Rus vatandaşları için daha sert tedbirler almaya başladı. Verilen bilgilere göre Rum bankalarında parası bulunan “Binlerce Rus vatandaşının hesabı kapatılıyor”. Bu sayıyı Fileleftheros gazetesi 4 bin; Politis gazetesi ise 6 bin olarak açıkladı. Rus vatandaşlarına, “Kıbrıs Bankası (Bank of Cyprus)” ve diğer bankalardan “hesaplarının kapatılacağı” yönünde uyarı yazısı gönderildiği de vurgulandı.

4-6 BİN KİŞİ ARASI

Rus vatandaşlarına iki aylık sürenin ardından kendilerine yönelik hizmetin durdurulacağı yönünde bilgi verildiğini yazan Fileleftheros, bir Bank of Cyprus yetkilisine dayanarak, “Güney Kıbrıs’ta daimî ikamet etmeyen ancak, finans merkezlerinde parası bulunan yaklaşık 4 bin Rus vatandaşından söz edildiğini” belirtti. Politis ise bankanın özel ve tüzel olmak üzere 6 bin Rus müşterisine hesaplarının kapatılacağı bilgisi verdiğini yazdı. Bank of Cyprus’un yeni tedbirlerinin, ABD ve İngiltere tarafından 10 Kıbrıslı Rum, Kıbrıs pasaportu sahibi 6 Rus vatandaşı ve 18 Rum şirkete uygulanan yaptırımlarla ilgili olup-olmadığı açıklanmadı.

MEVDUATLARIN SADECE %2,2’Sİ RUS

Öte yandan, ABD ve İngiltere’nin, Rusya aleyhindeki yaptırımları ihlal ederek Rus oligarklarla iş birliği yapmakla suçladığı Güney’in yeni yönetiminin; özel ve tüzel kişiler aleyhinde yaptırım uygulanması konusunda AB ile beraber hareket etmeyi benimsediği ifade edildi. Haravgi gazetesinin haberinde, son yıllarda Güney Kıbrıs’ta 43 bin paravan şirket ile 123 bin banka hesabının; 2014-2020 yılları arasında ise 40 bin kişiye ait 85 bin banka hesabının kapatıldığı yazıldı. Haberlerde ayrıca, Güney Kıbrıs’taki mevduatların yalnızca %2,2’sinin sahibinin Rus vatandaşlarına ait olduğu da kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu