KıbrısManşet

6 Mayıs itibariyle yeni gelişler başlıyor!

İngiltere ve Türkiye’den tahliye uçuşlarının yeniden başlayacak olması açılım sürecine giren KKTC halkında büyük panik yarattı

2 BİN 500 KİŞİ ÜLKEYE GELECEK… 6 Mayıs çarşamba günü itibariyle İngiltere ve Türkiye’den tahliye uçuşlarının yeniden başlayacağı öğrenilirken, 15 Mayıs tarihine kadar 2 bin 500 kişinin yurtdışından ülkeye gelmesi bekleniyor.

DEVLETE CİDDİ BİR KÜLFET… HABERCİ’nin elde ettiği bilgilere göre; yurt dışından tahliye işlemleri için kişiler uçak biletlerini kendileri karşılarken, 1 kişinin 14 günlük karantina süreci için devlete maliyeti yaklaşık 5 bin TL olduğu öğrenildi. Bugüne kadar karantina otelleri için 7 milyon 500 bin TL harcayan devletin, kasasından yaklaşık 13 milyon TL daha çıkacak.

İngiltere ve Türkiye’den tahliye uçuşlarının yeniden başlayacak olması açılım sürecine giren KKTC halkında büyük panik yarattı. İngiltere’de yaşam süren 2 bin 500 Kıbrıslı Türk acil şekilde KKTC’ye dönmek istedikleri talebiyle KKTC’nin Londra Temsilciliği’ne başvurdu. Bu durum KKTC’de paniğe yol açarken, olayın bir diğer boyutu ise, yıllarca örnek olarak gösterilen İngiliz sağlık sistemine güven kalmadığı gerçeğini de gözler önüne serdi.

İLK UÇUŞ ÇARŞAMBA GÜNÜ

HABERCİ’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, karantina otelleri ve yurtlarının boşalmasıyla birlikte Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın işbirliğiyle İngiltere ve Türkiye’den tahliye uçuşlarının yeniden başlayacağı ve İngiltere ile Türkiye’de yaşam süren KKTC vatandaşlarının yeniden ülkeye taşınacağı ortaya çıktı. 6 Mayıs Çarşamba günü itibariyle tahliye uçuşlarının yeniden başlayacağı öğrenilirken, 15 Mayıs tarihine kadar 2 bin 500 kişinin yurt dışından ülkeye gelmesi bekleniyor.

TÜM UYARILARA RAĞMEN CENAZELER DE TAŞINACAK

Ülkeye taşınacak 2 bin 500 kişinin yanı sıra, İngiltere’de covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 8 Kıbrıslı Türk’ün cenazesinin de Kuzey Kıbrıs’a taşınacağı öğrenildi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Hükümetin, bu süreçte çalışmayan ve ekonomik olarak zor durumda olan özel sektör çalışanlarına 1 bin 500 TL’lik maaş katkısını vermemek için ‘bin bir takla attığını’ savunan vatandaşlar, ‘2 bin 500 kişiyi karantinada tutmak için devlet parayı nereden bulacak. Eğer çok paraları varsa aç kalan vatandaşlara destek olsunlar. 15 gündür ülkede vaka olmamasından mutsuz mu oldular. Dışarıdan yeni vakalar mı taşıyacaklar. Tam da yeniden açılım sürecine gireceğimiz günlerde dışardan virüs ithal edilmesini ve yeniden eve kapanmayı istemiyoruz’ şeklinde yorumlarda bulundu.

DEVLETİN SIRTINA 13 MİLYON TL’LİK KÜLFET

HABERCİ’nin elde ettiği bilgilere göre; yurt dışından tahliye işlemleri için kişiler uçak biletlerini kendileri karşılarken, 1 kişinin 14 günlük karantina süreci için devlete maliyeti yaklaşık 5 bin TL olduğu öğrenildi. Bugüne kadar yurtdışından gelen bin 500 kişinin karantina otellerinde tutulması için yaklaşık 7 milyon 500 bin TL gibi bir bütçe harcayan devlet, 2 bin 500 kişinin daha ülkeye getirilmesi halinde yaklaşık 13 milyon TL’yi daha gözden çıkarması gerekiyor.

 

Kaynal : Kıbrıs Haberci

Diğer Haberler

Başa dön tuşu