KıbrısManşet

6 sendika son günlerin en büyük eylemini yapıyor

Kamuda örgütlü altı sendika, hastanelerdeki bazı servisler dışında örgütlü oldukları tüm iş yerlerinde tam gün grev gerçekleştiriyor.

 

Kamuda örgütlü altı sendika, hastanelerdeki bazı servisler dışında örgütlü oldukları tüm iş yerlerinde tam gün grev gerçekleştiriyor. KTAMS, KAMUSEN KAMU-İŞ, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN ve Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın yapacağı grevden, 112 Hızır Acil, Diyaliz, Yoğun Bakım ve Acil Servislerde çalışanlar hariç tutuldu.
KTAMS binası önünde toplanan eylemciler, eylem öncesi hazırlıkları tamamlayarak Meclis önüne yürüdü. Uzun zamandan sonra yapılan en yoğun katılımlı eylem olması da gözlerden kaçmadı. Eylemde “hükümet istifa, hükümet sandığa” sloganları atıldı…
Burada basın açıklaması yapan Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Güç vatandaştadır” dedi.
Sağlık Eski Bakanı Ali Pilli’ye selam gönderen Serdaroğlu, “ Covit-21’lerden bu halkta usandı… Ahkam kesmeyle olmaz bu işler, bu haLk bu toplum artık icraat bekler. Dün biz başbakanlıkta eylem yaparken turizmcilerin açlık grevini de görmeyip atama imzalıyorlar… Halkı düşünüyorsanız bugün istifa edin” çağrısı yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu