GenelKıbrısManşet

6’ıncı sınıfa giden 3 öğrenci koronavirüse yakalandı

İrsen Küçük Ortaokulu’nda 3 öğrenci pozitif, 14 öğrenci ise karantinada.

İrsen Küçük Ortaokulu’nda hafta başından beri, 11 yaşında 3 öğrencide Kovid-19 tespit edildi. İki farklı sınıfta çıkan pozitif vakalar nedeniyle 14 öğrenci de bileklikli ev karantinasına alındı.

Lefkoşa İrsen Küçük Ortaokulu’nda 6’ıncı sınıfa giden 3 öğrencide korona virüs tespit edildi. 2 farklı sınıfta çıkan vakalar sonrası veliler büyük bir panik yaşarken, Sağlık Bakanlığı temas ekipleri ile Okul yönetimi sınıfları mercek altına aldı.

Kovid-19 pozitif öğrencilerin yakın temaslısı kabul edilen toplam 14 öğrenci ile 3 pozitif vaka bilekli ev karantinasına alındı.

Pozitif vaka tespit edilen iki sınıfın tüm öğrencileri ise bir gün derslere ara verdi. Yapılan tarama ve PCR sonuçları negatif çıkan öğrenciler ile öğretmenler okula döndüler.

İrsen Küçük Ortaokulu Müdürü Halide Eser Eğitmen, Sağlık Bakanlığı temaslı ekipleri ile çalışıldığını, yakın temaslı öğrencilerin tespit edilerek önlemleri aldıklarını belirtti. Eğitmen, “Gerekli önlemler sürecin en başında alınarak, veliler bilgilendirildi. Süreci sakin bir şekilde yönetiyoruz” dedi.

MASKE BULAŞ RİSKİNİ AZALTTI

Eğitmen, ilk pozitif çıkan vakanın ardından tecrübe kazandıklarını, Bakanlık ekipleri ile koordineli bir şekilde süreci yönettiklerini ifade etti.

Eğitmen, okullardaki maske zorunluluğuna da dikkat çekerek, “Kapalı ortamlarda ve sınıflarda maske takılması, öğrencilerin de bu kurallara uyması neticesinde bulaş riski oldukça düştü. Buna dikkat edilmesinin büyük yarar sağladığını daha net gördük. Lütfen maske takın” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu