KıbrısManşetToplum

7 litre ile başlayan serüven

7 Litre sütle üretim hayatına başlayan Garanti Süt Ürünleri, bugün tonlarca kapasite ile çalışıyor

DEVRİM DEMİR  

7 Litre sütle üretim hayatına başlayan Garanti Süt Ürünleri, bugün tonlarca kapasite ile çalışıyor.

“HEP ÇALIŞAN ÇOCUK, GENÇ VE KADIN OLDUM”
Güzelyurt’a bağlı Zümrütköy’de ailesinin de desteği ile sıfırdan üretime başlayan ve günümüze kadar tırnakları ile kazıyarak gelen başarılı iş kadını Garanti Süt Ürünleri Kurucusu Fatma Garanti, adım adım ilerlediği yolu anlattı. Yıllarca özel sektörde çalıştığını, işten ayrılınca boşluğa düştüğünü ifade eden iki çocuk annesi kadın, “7 yaşından bu yana hep çalışan bir çocuk, genç ve kadın oldum. Ailedeki kadınların kayınvalidem ve annemin de desteği ile önce evde yoğurt yapmaya başladım. Ardından talep arttı marketlere ürün vermeye başladım. Daha sonrada evimin yanında kurduğumuz atölyeye geçerek bu yolculuğu başlattım” dedi.

“PAZARLAR BULDUM HAYALLERİMİZ BÜYÜDÜ”
7 litre süt ile başlayan yolculuğuna annesi ve kayınvalidesinin önemli katkısı olduğunu anlatan Garanti, bugün adanın birçok noktasına lezzetli süt ürünlerini pazarlıyor. En büyük destekçisi oğlu ile birlikte, annesinin hediye ettiği 15 litrelik bir tencerede yapmaya başladığı hellimlerle, bugün kurduğu fabrikasında tüm emekçi kadınlara örnek olan Fatma Garanti’nin başarısı takdir topluyor. Bulduğu pazarlar ile işlerini genişleten Garanti, elbette yokuşlu yollardan inip çıktıklarını fakat asla vazgeçmediklerini kaydetti.

“DÜNYAYI FETHETMİŞ GİBİYDİM
500 litrelik bir kazanla işlerini daha da büyüttüğünü kaydeden Garanti, “Sanki dünyayı fethetmiş gibiydim” dedi. 2010 yılında bütün imkânlarını zorladıklarını ve mandırayı inşaat haline getirdiklerini, bir van araçla 2011 yılında fabrikaya taşındıklarını kaydeden Garanti, “Dibe vurduk, ayağa kalkarken çok ağladık hatalarımızdan dersler çıkardık. Hala üretiyoruz, bizi bu sözü halkımıza verdik, hedefimiz ürünlerimizi Avrupa pazarına pazarlamak. Bu bir zincir ve bu gemiyi yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu