KıbrısManşet

8 yaşındaki çocuk ailesinin yanında

Girne Turizm Limanı’nda pasaportunun bitime 2 ay kaldığı gerekçesi ile 8 yaşındaki bir çocuğun deport işlemine maruz kalması olayı İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler girişimi ile çözüme ulaştı.

Girne Turizm Limanı’nda pasaportunun bitime 2 ay kaldığı gerekçesi ile 8 yaşındaki bir çocuğun deport işlemine maruz kalması olayı İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler girişimi ile çözüme ulaştı. Öztürkler’in konuyla ivedi bir şekilde ilgilenmesi sonucu 8 yaşındaki çocuk ailesine kavuştu.

NE OLMUŞTU?

8 yaşında küçük bir çocuk, pasaportun bitimine 2 ay kaldığı için Girne Turizm Limanı’nda deport işlemine maruz kaldı. Türkiye’ye girişine ve Türkiye’den çıkışına izin verilmesine rağmen, KKTC’ye girişinde yaşanan bu duruma aile isyan etti.

Şu anda oldukça ilkel şartlarda, karanlık, sıcak içinde annesi ve abisi ile birlikte bir sonraki gemi hareket edinceye kadar, (yatırım yapmak için geldikleri ülkede) hapis hayatı yaşıyor” ifadelerine yer veren aile yetkililerle temasa geçtiklerinde ise ise “gidin mum alın yakalım, elimizden başka bir şey gelmez” yorumu ile karşı karşıya kaldılar.

Olaya şahit olan bir vatandaş Gıynık Gazetesi’ne ulaşarak durumu aktardı ve Turizm ve Çevre Bakanlığı Fikri Ataoğlu’na açık çağrıda bulunarak “Bilmem anlayan olur mu…! Bilmem gerçekten bir Turizm ülkesi olabilir miyiz!?” ifadeleri ile bu ilkel durumun bir başkasının yaşamaması için adım atılmasının gerektiğini aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu