KıbrısManşet

80 kişi bir gece de işsiz bırakıldı

Orkoz: Kendimi mi keseyim, vitrinleri mi indireyim?

Orkoz: Kendimi mi keseyim, vitrinleri mi indireyim?

Karantina otelinde güvenlik olarak çalışan Esergin Orkoz, 80 arkadaşıyla birlikte bu dönemde işten çıkarıldı.

Ülkemizde yaşanan pandemi sürecinin ikinci dalgasını daha ağır ve daha derinden hissettiğimiz bu dönemde 80 kişi bir gecede işsiz bırakıldı. Gönyeli’de bulunan karantina otelinde güvenlik olarak çalışan Esergin Orkoz işten çıkarılan 80 kişiden yalnızca biri,

Pandemi öne sürülerek kendisinin ve iş arkadaşlarının işsiz bırakıldığını sosyal medya hesabından duyuran Orkoz, “Covid-19 nedeniyle sektörün durumu kötü olduğu için bu zor dönemde işsiz bırakıldık” ifadelerini kullandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Orkoz, aniden işten çıkarılmanın şokunu yaşarken bir yanda da geçim derdine düştü. Sosyal medya hesabından sesini duyuran Orkoz  “aileme nasıl bakacağım? Hırsızlık yaparak mı? Dolandırıcılık yaparak mı? Bir babanın evlatlarına karşı çaresizliğinden daha kötü bir durum yok” dedi.

 

Orkoz’un paylaşımı şu şekilde:

“Maalesef 80 iş arkadaşımla beraber Covid 19 nedeniyle sektör kötü olduğu için işlerimize bugün son verildi. Ben kendi adıma konuşmak isterim. Dört kişiye bakmakla yükümlü biriyim bu zor dönemde işsiz kalmak çok kötü. Psikolojik durumum alt üst durumda şimdi ben sorarım buradan yetkililere aileme nasıl bakacağım? Hırsızlık yaparak mı dolandırıcılık yaparak mı? Borçlu olduğum kişilerin yüzüne nasıl bakacağım? Ya evlatlarımın bir babanın çaresizliği kadar kötü bir olay yok. Ne malımız var ne de mülküm satıp bir süre yaşama tutunalım. Yakındır elektrik kesilir elimizde olan da tükenir. Sonra ne mi yapacağım? İşte  orasını bende bilmem. kendimi mi keseyim birilerini mi keseyim vitrinleri indirip olay mı çıkarayım yoksa banka mı soyayım? Çaresizlik her şeyin başlangıcı değil midir zaten.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu