EkonomiGenelKıbrısManşet

Norveçli turistler KKTC’de

“Northern Travel Kuzey Kıbrıs Kış operasyonu” kapsamında Northern Travel’in Almanya’dan başlattığı uçuşların ardından Norveç’ten gelen turistler de Ercan Havalimanı’na ayakbastı

ALMANLARDAN SONRA NORVEÇLİLER DE ADAMIZDA… KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın girişimleriyle uygulamaya konulan “Northern Travel Kuzey Kıbrıs Kış Operasyonu” (NTL) programı dâhilinde Avrupa’nın birçok ülkesinden KKTC’ye turist getirme kapsamında Almanya’dan başlayan seferlerin ardından Norveç’ten de ilk turist kafilesi KKTC’ye geldi.

BAKAN ATAOĞLU TURİZMİMİZ 12 AYA YAYILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ… Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından bir süre önce açıklanan ve KKTC’de turizmin 12 aya yayılmasını hedefleyen proje kapsamında hayata geçirilen kış turizmi kapsamında Almanya’nın dört şehrinin başlayan charter seferlere İskandinav ülkesi Norveç de eklendi. Norveçli turistleri taşıyan Tailwind Havayolları’na ait uçak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı’na teker koydu. Adaya ayak basan turistlerin oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi.

DOĞAN YALKI: 15 VE 22 EKİM’DE DE NORVEÇ’TEN TURİSTLER GELECEK… Northern Travel (NTL) yetkililerinden Doğan Yalkı, kış turizmi kapsamında Avrupa’dan Kuzey Kıbrıs’a başlattıkları charter ve tarifeli seferlere her geçen gün yabancı turistlerin ilgisinin arttığını kaydetti. Yalkı, “8 Ekim’de Norveç başladı. Norveç’ten 15 ve 22 Ekim’de de seferler gerçekleştirilecek. 2022 yılında ülke turizminin daha iyiye doğru gideceğine inanıyoruz” dedi.

TURİSTLERİN SAĞLIK VE PASAPORT KONTROLÜNDEN HIZLI GEÇİŞ YAPMASI İYİ OLUR… Yurt dışından getirilen turistlerin sağlık ve pasaport kontrolünün daha hızlı yapılmasının önemine de işaret eden Yalkı, bu konuda turistlerin fazla bekletilmeden KKTC’ye girişlerinin yapılmasının sağlanması gerektiğine de işaret ederek yetkililerden bu konuda destek istedi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın girişimleriyle uygulamaya konulan “Northern Travel Kuzey Kıbrıs Kış Operasyonu” (NTL) programı dâhilinde Avrupa’nın birçok ülkesinden KKTC’ye turist getirme kapsamında Almanya’dan başlayan seferlerin ardından Norveç’ten de ilk turist kafilesi KKTC’ye geldi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından bir süre önce açıklanan ve KKTC’de turizmin 12 aya yayılmasını hedefleyen proje kapsamında hayata geçirilen kış turizmi kapsamında Almanya’nın dört şehrinin başlayan charter seferlere İskandinav ülkesi Norveç de eklendi.

Norveçli turistleri taşıyan Tailwind Havayolları’na ait uçak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı’na teker koydu. Adaya ayak basan turistlerin oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi.

YALKI: ALMANLARDAN SONRA NORVEÇLİLER DE GELDİ

Northern Travel (NTL) yetkililerinden Doğan Yalkı, kış turizmi kapsamında Avrupa’dan Kuzey Kıbrıs’a başlattıkları charter ve tarifeli seferlere her geçen gün yabancı turistlerin ilgisinin arttığını kaydetti.

Almanya’dan start verdikleri seferlerin devam ettiğini ve Almanya’nın dört şehrinden KKTC’ye seferlerin sürdüğünü kaydeden Yalkı, her hafta Ercan Havalimanı’na seferlerin sürdüğünü ifade etti.

Yalkı , Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden ülkemize Freebird ve Tailwind Havayolları ile charter, Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları ile de tarifeli seferlerin yapılacağını belirtti.

Yıl sonuna kadar KKTC’ye Avrupa’dan 6 bin yolcu getirmeyi planladıklarını, seferlerin bir çok Avrupa ülkesinden devam edeceğini anlatan Yalkı, “8 Ekim’de Norveç başladı. Norveç’ten 15 ve 22 Ekim’de de seferler gerçekleştirilecek. 2022 yılında ülke turizminin daha iyiye doğru gideceğine inanıyoruz” dedi. Yurt dışından getirilen turistlerin sağlık ve pasaport kontrolünün daha hızlı yapılmasının önemine de işaret eden Yalkı, bu konuda turistlerin fazla bekletilmeden KKTC’ye girişlerinin yapılmasının sağlanması gerektiğine de işaret ederek yetkililerden bu konuda destek istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu