Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Taşımacılar Birliği: Sağlığı koruyalım derken ekonomiyi gözardı etmeyin

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB), Covid -19 salgını sürecinde halk sağlığını koruyalım derken ekonomik olarak da yaşanılan sıkıntıları göz ardı etmemek gerektiğini vurguladı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB), Covid -19 salgını sürecinde halk sağlığını koruyalım derken ekonomik olarak da yaşanılan sıkıntıları göz ardı etmemek gerektiğini vurguladı.

KTTTB tarafından yapılan yazılı açıklamada, her geçen gün özelikle turizm, otel işletmeciliği ve buna paralel olarak taşımacılığın çok ciddi anlamda zarar gördüğü kaydedildi ve dolaylı olarak da bu zararın zaman içerisinde tüm sektörlere, hatta gerekli kaynağı toplayamayacağı için kamuya da yansıyacağı savunuldu.

“Bu yüzden muhakkak kapılar denetimli şekli ile açık olmalı ve bizlerin önlemi bırakmadan aksine artırarak covid-19 ile yaşamaya alışmamızı sağlamalıyız” denilen açıklamada, sağlık altyapısı konusunda çok ciddi adımlar atıldığı  ifade edildi.

Çift test uygulamasını sürdürüp gerekli denetimi sağlamanın önemine de vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Tüm bunlar yaşanırken elbet ki tüm kapılarımızı kapatıp ekonomimizi shut down pozisyonuna sokarak hiç bir yere varamayız. Ülkede doğacak işsizlik ve ekonomik krizin üstesinden gelemeyiz.

Kapıların kapalı olması ve covid 19 bulaşını fırsat bilen güney tarafının uyguladığı ambargonun verdiği çok ciddi bir zarar var. Buna ek olarak 7 gün karantina demek turizmi tamamı ile bitirecektir.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu