KıbrısManşet

Sururi: Tüm insanlar engelli adayı

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler MYK Örgüt Sekreteri  Ersen Sururi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler MYK Örgüt Sekreteri  Ersen Sururi, günümüzde dünyada 1 milyardan fazla engelli bulunduğuna dikkat çekerek tüm insanların engelli adayı olduğunu ifade etti. Sururi, “Bedensel engeller engelliler için aşılamayacak engel değildir. Engelliler için en büyük engel toplumun koyduğu engellerdir. Yani bizleriz” diyerek engelli bireylerin toplumda yaşadığı ‘engel’lere vurgu yaptı.

AÇIKLAMASININ TAMAMI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Yurdumuzda engelli yaşamı kolaylaştırmak ve çağdaş programlar yapmak devletin başlıca görevidir. Ancak hükümet edenlerin bu konudaki yetersizliği ve vizyonsuzluğu nedeniyle sorunların çözülmesinde zafiyetler yaşanmaktadır. Özellikle özel eğitimde çağdaş koşulların yaratılması gerekmektedir.                                                          

En büyük engel, engellemektir. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa etmemiz mümkündür. Dünya 3 Aralık Engelliler Günü kutlu olsun.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu