Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaKıbrısManşet

ABD, Afganistan’a 1 milyon doz daha Kovid-19 aşısı hibe edecek

West, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında Afganistan'a 1 milyon doz aşı daha hibe edeceğini, böylece bu yıl içerisinde Afganistan'a gönderilen dozun 4,3 milyona ulaşacağını belirtti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

West, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında Afganistan’a 1 milyon doz aşı daha hibe edeceğini, böylece bu yıl içerisinde Afganistan’a gönderilen dozun 4,3 milyona ulaşacağını belirtti.

Söz konusu yardımın ABD’nin Afganistan’a bu yıl yaptığı 474 milyon dolarlık insani yardıma ekleneceğini vurgulayan West, “Afgan halkının yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Çin de Sinopharm şirketi tarafından üretilen 800 bin doz aşıyı geçen hafta Afganistan’a göndermişti.

AFGANİSTAN ACİL YARDIM BEKLİYOR

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin raporuna göre, Afganistan insani yardıma ihtiyaç duyan ilk 5 ülke arasında geliyor.

Taliban sonrası Afganistan’a yönelik uluslararası yardımlar sona ermişti.

Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Merkez Bankası da Afganistan’ın uluslararası fonlara erişimini kesmişti.

ABD, Taliban’ın Kabil’e girişinden iki gün sonra 17 Ağustos’ta Afganistan Merkez Bankasının yaklaşık 10 milyar dolarlık rezervini de dondurmuştu.

Söz konusu gelişmeler halihazırda çatışmalar ve istikrarsızlık nedeniyle zor günler geçiren ülke ekonomisini içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklemişti. Afganistan genelinde işsizlik, fakirlik ve açlık alarm verici seviyelere ulaştı.

BM, Afganistan’da kış aylarında nüfusun yarısından fazlasına tekabül eden 22,8 milyon kişinin ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşayabileceğini öngörüyor.

Taliban yetkilileri ise Afganistan’a yönelik uluslararası yardımları yeniden hayata geçirilmesini talep ediyor.

(S.A)

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu