GenelKıbrısManşetSağlık

Milli Eğitim Bakanlığı antijen tarama testlerini sürdürüyor

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, okullarımızda dün başlayan genel antijen tarama testlerinin bugün Hala Sultan İlahiyat Koleji'nde devam ettiğini duyurdu. Bakanlık, denetimlerin artırıldığını belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, okullarımızda dün başlayan genel antijen tarama testlerinin bugün Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde devam ettiğini duyurdu. Bakanlık, denetimlerin artırıldığını belirtti.Bakanlık adına, basın bürosu aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Yaklaşık bin 400 kişilik öğrenci, öğretmen ve çalışana yapılması planlanan testler 09.00 itibarı ile okulda kurulan altı istasyonda başladı.”

“Sağlık Bakanlığı pandemi yetkilileri ve Okul Pandemi Kurulu üyelerinin gözetiminde yapılan çalışmada kısa süre içinde elde edilen sonuçlar okul idaresi ile anında paylaşılmaktadır.”

“Antijen testi pozitif sonuç veren veya Covid – 19’la bağlantılı olabilecek semptom belirtisi gösteren öğrenciler, ileri tetkik için PCR testleri sonuçlanana kadar velilerine teslim ediliyor.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu