Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşetSağlıkSiyasetToplum

Brüksel’de olaylı gösteride gözaltı sayısı 230’a çıktı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kovid-19 tedbirlerine karşı düzenlenen ve yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı gösteride çıkan olaylarda gözaltına alınanların sayısı 230'a ulaştı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Kovid-19 tedbirlerine karşı düzenlenen ve yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı gösteride çıkan olaylarda gözaltına alınanların sayısı 230’a ulaştı.

İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, Fransa, Hollanda, Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinden gelerek Brüksel’de toplanan yaklaşık 50 bin kişinin, dün kentte AB kurumlarının yakınında düzenlediği protestoda gözaltına alınanların 230’u bulduğunu duyurdu.

Verlinden, polisin şu anda diğer göstericileri tespit etmek için kamera görüntülerini analiz ettiğini söyledi.

Sağlık önlemlerine karşı yapılan gösterinin şiddetini “tamamen kabul edilemez” olarak nitelendiren Verlinden, gösteriye katılanların profillerin çok çeşitli olduğunu, aşırı soldan, aşırı sağdan ve ayrıca diğer ülkelerden insanlar bulunduğunu kaydetti.

GÖSTERİLER

Brüksel’de Kovid-19 tedbirlerine karşı düzenlenen gösteride AB kurumlarının yakınındaki 50. Yıl Parkı’nda toplanan on binlerce kişinin protestosu şiddet olaylarına sahne olmuştu.

Göstericilerden Antifa adlı sol örgüte mensup oldukları belirtilen grupla polis arasında çatışma çıkmış, çevredeki çok sayıda sivil araç ve polis aracı tahrip edilmişti. Polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler bazı binalar, otobüs durakları ve bir metro istasyonu gibi yerlere zarar vermişti.

Göstericiler arasından bir grubun saldırdığı AB Dış İlişkiler Servisi (EEAS) binasında da ciddi hasar oluşmuştu. Binanın camları kırılmış, girişi kullanılamaz hale gelmişti.

EEAS’ın başında bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, olaylardan sonra binada incelemede bulunmuş ve saldırıyı kınamıştı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu