Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Avcıoğlu: Başbakan’ın tabiriyle “Yumuşak Geçiş” hepimize hayırlı olsun

KIB-TEK Yönetim Kurulu eski üyesi Yusuf Avcıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda elektrik tariflerinin sessiz sedasız değiştirilerek, elektrik zammının önünün açıldığını belirtti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Gıynık Sosyal Medya

KIB-TEK Yönetim Kurulu eski üyesi Yusuf Avcıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda elektrik tariflerinin sessiz sedasız değiştirilerek, elektrik zammının önünün açıldığını belirtti.

Avcıoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Bakanlar Kurulu sessiz sedasız Yeni Elektrik İnkişaf Nizamnamesini onaylayarak Resmi Gazetede yayınladı. Yeni Nizamname ile Çoklu Tarife Sistemi yürürlükten kaldırılarak, Eski Tarife Sistemine dönüş yapıldı. Üstelik yayınlanan Nizamname aklımızla alay edercesine BOŞ bir TABLO ile paylaşıldı.

Bu ne anlama mi geliyor?

Elektrik Faturaları her ayın 1. günü başlayıp, son günü arasında kalan periyodu kapsayacak şekilde aylık olarak belirleniyor, dolayısıyla eski sistem 1 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir.

Dolayısıyla Bakanlar Kurulu, Yeni Tarife Sistemi çerçevesinde uygulanacak yeni birim fiyatları, deyim yerindeyse bombanın pimini çekerek Yeni Hükümetin atayacağı Yeni Kıb-Tek Yönetim Kurulunun kucağına bıraktı.

Yeni birim Fiyatlar ise Kıb-Tek tarafından belirlenip, Web Sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girecektir.

Şuan 0.98 TL olarak uygulanmakta olan Elektrik Birim Maliyetlerinin, 2.70 TL olduğunu da belirtmek isterim.

Bu ay 1,000 TL fatura ödeyen bir vatandaşın, bir sonraki ay ödeyeceği fatura kabaca 2,700 TL olacaktır.

Tarife düzenlemesi de “zekice” davranılarak elektrik tüketiminin düşeceği bahar aylarına denk getirilmiştir.

Ne yazık ki Bakanlar Kurulu, bir yandan zam yaparken, diğer yandan elektrik fiyatlarını düşürmeye yönelik bir yatırım kararı almaktan acizdir.

Başbakan’ın tabiriyle “Yumuşak Geçiş” hepimize hayırlı olsun…”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu