Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaEkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Avrupa’da gaz fiyatları 242 Euro ile rekor tazeledi

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Avrupa'da doğal gaz fiyatları 242 Euro'ya çıkarak rekor tazeledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Avrupa’da doğal gaz fiyatları 242 Euro’ya çıkarak rekor tazeledi.

Avrupa’da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF’de işlem gören nisan vadeli kontratların fiyatı cuma gününü megavat saat başına 192,5 Euro’dan tamamlamıştı.

Bugün megavat saat başına 210 Euro’dan açılan kontratların fiyatı, cuma günkü kapanışa kıyasla yüzde 25,6 yükselerek Türkiye saatiyle 10.30’da megavat saat başına 242 Euro’ya çıktı.

Fiyatlar, Rusya-Ukrayna savaşının doğal gaz arzında kesintiye yol açacağı endişesiyle yükseliyor. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik bombalama ve füze saldırılarından dolayı doğal gaz altyapısının zarar görmesi ve gaz akışının kesintiye uğrayabileceği endişeleri fiyatları artırıyor.

Savaşın devam etmesi durumunda ABD ile Avrupalı ülkelerin Rusya’nın petrol ve doğal gaz ihracatına yaptırımlar getirebileceği ihtimali de fiyatları etkiliyor.

AB ülkeleri, mevcut durumda doğal gaz ihtiyacının yüzde 40’ını Rusya’dan tedarik ediyor.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu