KıbrısManşet

“İki yılda bulduk, 45 yılda defnedeceğiz”

Şehit Ecvet Yusuf, ailesinin isteğiyle askeri ve dini tören olmadan Tekke Bahçesi Şehitliği’ndeki mezarına defnedilecek.

Şehit Ecvet Yusuf, ailesinin isteğiyle askeri ve dini tören olmadan Tekke Bahçesi Şehitliği’ndeki mezarına defnedilecek.

“İki yılda bulduk, 45 yılda defnedeceğiz”

Şehit Ecvet Yusuf, yarın sabah saat 10’da, ailesinin isteğiyle askeri ve dini tören olmadan Tekke Bahçesi Şehitliği’ndeki mezarına defnedilecek.
Yıllarca, babalarının mezarı diyerek boş bir mezarı ziyaret eden ve babalarının kabri olarak bildikleri yerin içerisinden beton blok ve paslı bir su borusu çıkması sonucu büyük bir üzüntü yaşayan Şehit Ecvet Yusuf’un evlatlarının isyanı yürekleri dağladı.
“Ben iki yıl önce bu gün aramaya başladım babamı ve sorular sormaya, mezarın açılması için koşuşturmaya başladım” diyen Şehit Ecvet Yusuf’un kızı Nilgün Ecvet Orhon, “İki yılda bulduk babamı ve kırk beş yılda da defnedeceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜM ŞEHİTLİKLER ŞAİBELİ”

Orhon, “Siz, şehit çocukları; hiç mi endişe ve merak duymuyorsunuz ki, şehitlikler hep şaibeli. 63 definleri şaibeli, Şehit Hüseyin Ruso öğretmen komutanın kayıp denilen bedeni şehitlikte bulundu, 74 definleri şaibeli, Ecvet öğretmen komutan çoklu mezardan çıktı, mezarından da bir solina. İçiniz nasıl rahat ediyor ki. Babalarınızı sevmediğinizi düşünemiyorum, seviyorsunuz mutlaka da neden ve niçin susuyorsunuz. Ah bir anlayabilsem. ‘Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı’ diyen bir şiir var ya, incitmeyin daha fazla babalarınızı. Onları bulun, onlara sahip çıkın. Sınıfta kalmış bu devlet yapısından hesap sorun. Ben daha ne deyim size bilemedim”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu