Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Harmancı: Hepimizin içi yanıyor, hepimiz isyan ediyoruz

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Mersinlik bölgesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangına işaret ederek, “Hepimizin içi yanıyor, hepimiz isyan ediyoruz ve yüreğimiz parçalanıyor” dedi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Mersinlik bölgesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangına işaret ederek, “Hepimizin içi yanıyor, hepimiz isyan ediyoruz ve yüreğimiz parçalanıyor” dedi.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Harmancı, “Öncelikle tam 3 gündür aralıksız olarak görev yapan itfaiye, sivil savunma, orman dairesi, polis, bölge belediye personeli ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Harmancı, “Ukalalık yapmayacağım “o eksikti, bu fazlaydı, şu oldu diye” (Bunu söyleyebilecek olanlar 3 gündür bu bölgede canıyla başıyla çalışanlar) ama bildiğim bir şey var, hiçbir felaketi erken önleme konusunda hazır değiliz bu bir gerçek” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde yangın riski çok yüksek ve bu bugünün problemi değil” diyen Harmancı, şöyle devam etti:

“Türkiye de öyle, Yunanistan da öyle adanın güneyi de bu şekilde. Ya bu gerçeğe göre hazırlıklar (idari, ekipman ve personel) yapılır ya da sonuçları bu şekilde ölümcül olur.

Kaymakamlıklardan izin alması gereken su tankerleri için acil çağrı yapılmaz, listeler elde olur ve tek tek getirtilir, otorite bunun hazırlığını yapar.  Bu ekosistemi her şey yolunda gitse bile ancak 60 yılda geri getirebiliriz. Çok yazık, çok üzücü.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu