Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaManşetToplum

Kurbağaların soyu tükeniyor

Avrupa ülkelerinin kurbağa bacağını yemeklerde sıklıkla kullanmasının türün neslini tehlikeye attığı açıklandı. Almanya’nın dünyadaki en büyük kurbağa bacağı ithalatçısı olduğu belirtilen çalışmada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin her yıl yaklaşık 4 bin 70 ton kurbağa bacağı ithal ettiği, bunun da 200 milyona yakın kurbağanın öldürülmesi anlamına geldiği vurgulandı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Almanya merkezli Pro Wildlife ve kar amacı gütmeyen Fransız sivil toplum kuruluşu Robin des Bois, Avrupa’da sıklıkla tüketilen kurbağa bacağının Asya ve Doğu Avrupa’nın bazı bölgelerindeki kurbağa popülasyonları üzerinde büyük etkisi olduğunu duyurdu.

Avrupa’da artan kurbağa bacağı sayısının artmasının “yok olma üzerinde domino etkisi” oluşturduğu belirtilen araştırmada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin her yıl yaklaşık 4 bin 70 ton kurbağa bacağı ithal ettiği, bunun da 200 milyona yakın kurbağanın öldürülmesi anlamına geldiği vurgulandı.

İTHALATTA YARIŞ HALİNDELER

Gastronomisinde sıklıkla kurbağa bacağını kullanan Fransa’nın 2020 yılında 40 milyon dolarlık ithalatında bulunduğu belirtilen verilerde, Almanya’nın ise Fransa’yı geride bırakarak 90 milyon dolarlık kurbağa bacağı ithal ettiği belirtildi. Çalışmanın verilerinde ise Almanya’nın dünyanın en büyük kurbağa bacağı tüketicisi yaptığı ve kurbağa neslini tehlikeye attığının altı çizildi.

KORUMA ALTINDA DEĞİLLER

Yeni bir raporda, iki vahşi yaşamı koruma örgütü, “AB pazarı için kurbağa stoklarının on yıllardır devam eden aşırı kullanımının, yaban kurbağası popülasyonları üzerinde dramatik sonuçları olduğu” konusunda uyardı. Kurbağa türlerinin büyük çoğunluğu, “Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Bitki ve Hayvan Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme” (CITES) tarafından korunmuyor.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu