KıbrısManşetSpor

İbrahim Yavuz, tarihi başarılarına başarı eklemeye devam ediyor

Sporun zirvesi Olimpiyatlarda yer almış tek Kıbrıslı Türk unvanına sahip sporcumuz İbrahim Yavuz, tarihi başarılarına başarı eklemeye devam ediyor.

Sporun zirvesi Olimpiyatlarda yer almış tek Kıbrıslı Türk unvanına sahip sporcumuz İbrahim Yavuz, tarihi başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. Tekerlekli sandalye basketbolunda bir hafta önce Türkiye Milli Takımı ile Avrupa B Ligi şampiyonluğu yaşayan İbo, şimdi de formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı takımı Fenerbahçe ile Türkiye lig şampiyonluğuna ulaşarak müthiş bir sezonu daha geride bıraktı.

OLİMPİYATLAR TARİHİNDEKİ TEK KIBRISLI TÜRK UNVANLI
Atletizmdeki bir sporcumuzun 2012 Londra Olimpiyatları’nda yer alması ancak sonrasında yasaklı madde kullanımı nedeniyle bu katılımının düşmesiyle İbrahim Yavuz şu ana kadar Olimpiyatlarda resmi olarak yer almış tek Kıbrıslı Türk sporcu olarak tarihteki yerini koruyor. İbo, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ile Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Paralimpik Oyunları’nda mücadele ederek dördüncülük yaşamıştı.

TÜRKİYE İLE NAMAĞLUP AVRUPA B LİGİ ŞAMPİYONLUĞU
Bu sezon fırtına gibi esen ve Türkiye A Milli Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın da ayrılmaz bir parçası olan sporcumuz İbrahim Yavuz, Milli forma ile bir hafta önce yeni bir başarı sevinci daha yaşadı. İbolu Türkiye, Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa B Ligi Şampiyonası’nda müthiş bir başarıya imza atarak namağlup şampiyonluğa ulaştı ve Covid-19 pandemisi sürecinden dolayı hükmen olarak düşmüş olduğu Avrupa A Ligi’ne de yeniden yükseldi.

SEZONU FENERBAHÇE İLE LİG ŞAMPİYONLUĞUYLA NOKTALADI
İbrahim Yavuz bu sezon adına son başarısını da formasını giydiği ve kaptanlığını da yaptığı takımı Fenerbahçe ile yaşadı. İbolu Fenerbahçe, Türkiye HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında, uzatma bölümünde Gazişehir Gaziantep’i 73-72 yenerek lig şampiyonluğuna ulaştı. Şampiyonluk sonrasında İbrahim Yavuz şu açıklamayı yaptı: “Bu kupa bizim hakkımızdı. Biz sezonu namağlup tamamladık. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Bütün arkadaşlarımın eline sağlık.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu