Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Genel Kurul’da onaylanırsa Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz

Erhürman, yeni kurulacak belediyelerde intibakların ve mal devirlerinin nasıl yapılacağına ilişkin kuralların hiç birisinin uygulanabilir olmadığını söyledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Erhürman, yeni kurulacak belediyelerde intibakların ve mal devirlerinin nasıl yapılacağına ilişkin kuralların hiç birisinin uygulanabilir olmadığını söyledi.

Tasarının onaylanmasının ardından basına konuşan Erhürman, “memleketi kaosa sürükleyecek bir toplantıyı geride bıraktık, ama mücadele daha yeni başlıyor” dedi.

Tufan Erhürman, konuyla ilgili olarak partide komiteler oluşturacaklarını ifade ederek, tasarı genel kuruldan geçtiği anda anayasa mahkemesine götüreceklerini açıkladı.

Tasarının bir çok maddesinin anayasaya aykırı olduğu inancını dile getiren Erhürman, genel kurul safhasında da son derece sert bir mücadele vereceklerini kaydetti.

Komite toplantısının antidemokratik ve verimsiz bir ortamda geçtiğini iddia eden Erhürman, oylanan metnin son halini kimsenin görmediğini savundu.

CTP Genel Başkanı Erhürman, tasarının sadece okunarak bilgiye getirilerek oylanmasını eleştirerek, “Sadece bu bile ne kadar antidemokratik bir sürecin yaşandığını göstermektedir” dedi.

Belediye sayısının 18’e indirilmesine ilişkin olarak ise “Ad-Hoc komitede belirlenen kriterlerle uzaktan ya da yakından ilgisi olmayan bir sayı belirlendi” diyen Erhürman, siyasi nedenlerle hareket edildiğini söyledi.

Erhürman, Meclis’te, mahkemede ve sokakta mücadelelerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu