Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSiyaset

3 milyon Euro’luk cesaret!

Son zamanlarda “kaynağı belli olmayan para akışı olaylarındaki artış” dikkat çeker noktaya geldi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

-Gıynık Özel

Son zamanlarda “kaynağı belli olmayan para akışı olaylarındaki artış” dikkat çeker noktaya geldi.

Hemen hemen her hafta Ercan Havaalanı’nda yakalanan kuryelerin çantalarından çıkan miktarlar dudak uçuklatırken, bu kadar yüklü meblağların nasıl bir cesaretle ülkeye sokulmaya çalışıldığı büyük bir muamma oldu.

Para kuryelerinin tespit edildiği lakin asıl “para babalarının” açıklanamadığı ülkede, devam eden davaların ayrıntıları ise oldukça dikkat çekti.

6 Ağustos günü Selim Tayşi ve aynı ismi taşıyan oğlu Selim Tayşi, tasarruflarındaki 800 bin Euro (yaklaşık 35 milyon TL) gibi ciddi miktardaki para ile ülkeye giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklandı.

Yürütülen tahkikat sonucu “Yatırım yapacağız” diyerek 3 milyon Euro’su 6 gün içerisinde toplamda 30  Milyon Euro’yu ülkeye soktukları tespit edilen baba oğul Tayşi’nin, bu paraları teslim ettiği ismin de Ökkeş Taş olduğu belirlendi.

SİYASİLERLE DİKKAT ÇEKEN İLİŞKİ

Sunix Lefkoşa Direktörü Zanlı Ökkeş Taş’ın, ülke siyasetçileri ile olan ilişkileri ise dikkat çekti.

Özellikle Ulusal Birlik Partisi’ne mensup Bakan ve milletvekilleri ile  yakın diyalog içerisinde olan Ökkeş Taş’ın üst yöneticilerle olan bu iyi ilişkileri; “3 milyon Euro’luk” cesaretini de tartışmaya açtı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu