Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetTürkiye

Akdeniz ve Ege’de fiyatlar uçuyor

TC Merkez Bankası Eylül ayı verileri konutta %174.3 artışa işaret ediyor. Deniz kenarları ateş pahası:

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Türkiye’de konutun ortalama metrekare fiyatı 17 bin TL’yi buldu, lider İstanbul’da 26 bin TL’yi aştı

Akdeniz bölgesindeki Antalya, Isparta, Burdur, Adana ve Mersin fiyat artışında ön plana çıkıyor

KASIM’DA %3.8 ARTTI…

TC Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayına ilişkin konut fiyat endeksini yayımladı. Endekse göre Türkiye’de, konut fiyatlarında rekor serisi 11’inci ayda da sürdü. Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %3.8 oranında artarak 628.6 seviyesinde gerçekleşti. Kasım’da konut fiyatları yıllık bazda (nominal) %174.3 artışla dikkat çekerken, enflasyondan arındırılmış fiyat artışının (reel) %54 oranında arttığı hesaplandı.

İSTANBUL’DA METREKARESİ 27 BİN TL…

TCMB verilerine göre, Türkiye’de bir konutun ortalama metrekare başı fiyatı 16 bin 984 TL’ye çıktı. Bu fiyat, ülke genelinde 100 metrekare bir dairenin fiyatı 1 milyon 698 bin TL’ye ulaştığını gösteriyor. Kasım’da üç büyük ilin konut fiyat endeksi değişimi bir önceki aya göre İstanbul’da %3.9, Ankara’da %4.5 ve İzmir’de %4.3 oldu. Endeks değerleri yıllık bazda ise İstanbul’da %186.3, Ankara’da %181.6 ve İzmir’de %176.0 yükseldi. Fiyat rekortmeni İstanbul’da ise 1 metrekare konut 26 bin 904 TL’ye kadar uçtu.

AKDENİZ VE EGE UÇUYOR…

Endekse göre Kasım 2022’de yıllık bazda en fazla artış %214.5 ile Antalya, Isparta ve Burdur’da yaşanırken, bu illeri %191.0 ile Adana ve Mersin izledi. Akdeniz bölgesinin ardından gelen Ege’deki Aydın, Denizli ve Muğla’da yıllık artış %187.5 seviyesinde kaydedildi. En düşük yıllık değişim gösteren yerler ise Erzurum, Erzincan ve Bayburt %123.0; Van, Bitlis, Hakkari ve Muş  %122.4 ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli %120.2 oldu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu