Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
ManşetToplumTürkiye

7,7’lik depremde can kaybı 1498 oldu

AFAD deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Şu ana kadar 1498 vatandaşımızı kaybettik, yaralı sayımız 8533, 2834 yıkık binamız var

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

AFAD, 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde can kaybının 1121’e ulaştığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, “SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş’ta 191, Gaziantep’te 200, Şanlıurfa’da 27, Diyarbakır’da 41, Adana’da 43, Adıyaman’da 20, Osmaniye’de 131, Hatay’da 250 Kilis’te 13 ve Malatya’da 98 olmak üzere toplam 1014 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 7003 vatandaşımız yaralanmıştır. Şimdiye kadar toplam 2824 binanın yıkıldığı ihbarı alınmıştır” denildi.

Bölgede toplam 9 bin 698 arama ve kurtarma personeli ile 216 araç görevlendirildiği kaydedilerek, “Genelkurmay Başkanlığı tarafından 6 adet A400M, 5 adet C130, 7 adet C235 uçak ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den bölgeye personel sevkiyatı planlanmış, 6 uçak bölgeye ulaşmıştır. Malatya’ya 500 komando ve 600 asker gönderilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Adana’ya 200 asker gönderilmiştir. Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmektedir.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu