Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Alman Savunma Bakanı Pistorius’tan itiraf

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'tan Alman ordusuna ilişkin itiraf geldi. Bakan Pistorius, ülkesinin vahşi bir savaşa karşı savunmasız olduğunu söyledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) meclis grubu toplantısında Alman ordusuna dair yaptığı itirafla dikkat çekti. Bakan Pistorius, Alman ordusunun (Bundeswehr) vahşi bir savaşa karşı ülkeyi savunulabilecek güçte olmadığını ifade etti. Pistorius, ”Almanya’yı veya müttefiklerini Rusya ordusu gibi bir saldırgana karşı savunma gücüne sahip bir silahlı kuvvetimiz yok” dedi. Almanya’nın Gayri Safi Milli Hasıla’sının (GSMH) yüzde 2’sinin savunmaya ayrılması hedefine halen ulaşamadığını belirten Pistorius, “Geçmişte Almanya olarak NATO’daki yükümlülüklerimizi yerine getirmedik. Bundan sonra ülke olarak gerekli katkıları vermeliyiz.” dedi.

”ACİLEN SİLAHLARA, TEÇHİZATA, CEPHANEYE, ASKERLERE İHTİYAÇ VAR”

Bakan Pistorius, “İşgalden ve vahşetten çekinmeyen otokratlara karşı zamanında caydırıcılık gösteremezseniz teslim olmak zorunda kalırsınız. Polonya’da veya başka bir yerde yaşayan insanların güvenliğinden sorumluysanız sözleşmelerden doğan yükümlülükleri de yerine getirilmelisiniz. Almanya olarak caydırıcılığın mümkün olan en kısa sürede yeniden işlemesini sağlamalıyız. Bundeswehr’in acilen silahlara, büyük teçhizata, cephaneye ve ayrıca askerlere ihtiyacı var” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu