Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Aksoy Yunanistan’ı iş birliğine çağırdı

T.C. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Yunanistan’ı, suni sebepler yaratmaktan vazgeçmesini bekliyoruz”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

T.C. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamaya cevap vererek Yunanistan’ı diyaloga davet etti. Aksoy, “Yunanistan’ı, ülkemizle diyaloga girmemek için suni sebepler yaratmaktan vazgeçmesini bekliyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma faaliyetleri hakkında yaptığı açıklama hakkındaki soruya cevap verdi.

“MESNETSİZ BİR AÇIKLAMA”

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığında yürüttüğü sismik araştırma faaliyetlerinin Yunan kıta sahanlığında gerçekleştirildiğini öne süren ve bu faaliyetleri “yasadışı” olarak nitelendiren bir açıklama yayınlamıştı. Aksoy, bu açıklamayı “mesnetsiz bir açıklama” olarak ifade etti.

T.C. Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Oruç Reis gemisinin sismik araştırma faaliyetlerini yürüttüğü saha bütünüyle Türkiye’nin uluslararası hukuk temelinde tespit edilen ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de kayda geçirilen kıta sahanlığı dâhilinde bulunduğunu belirtti.

“YUNANİSTAN ANA KARASINA 440, ÜLKEMİZE İSE 130 KİLOMETRE UZAKLIKTA”

23 Ekim 2020 tarihinde Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisine de bir kere daha konunun izah edildiğini söyleyen Aksoy, “Oruç Reis’in 25 Ekim – 4 Kasım 2020 tarihleri arasında sismik araştırma icra edeceği mevcut çalışma sahası Yunanistan ana karasına 440, ülkemize ise 130 kilometre uzaklıktadır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN VE KIBRIS TÜRKÜ’NÜN HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINDIĞINDA DİYALOG VE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Aksoy, “Türkiye her daim olduğu gibi, Doğu Akdeniz’de hem kendisinin, hem Kıbrıs Türkü’nün meşru haklarının güvence altına alındığı, hakkaniyet temelinde bir çözüm için diyalog ve iş birliğine hazırdır” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ı diyaloga çağıran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, diyaloga girmemek için suni sebepler yaratmaktan ve ön koşullar sunmaktan vazgeçilmesini beklediklerini aktardı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu