Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Akaryakıt alımlarına ilişkin yapılan denetimde mevzuata aykırı uygulamalar saptandı!

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Sayıştay Başkanlığı’nın Kıb- Tek’teki 125 milyon TL’lik yakıt ihalesi yolsuzluğuna yönelik raporu, Savcılık tarafından soruşturma amacıyla polis genel müdürlüğüne gönderildi.

Ülkede günlerce gündem olan, bakanların değişmesine neden olan akaryakıt ihalesi ile ilgili Sayıştaylık’ın raporunu değerlendiren savcılık polisin ileri soruşturma yapması için görevlendirdi.

Kasım 2021-Eylül 2022 tarihleri arasını kapsayan Sayıştay Raporu, yaklaşık 125 milyon TL’lik ihmal ve vurgun olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor.

Sayıştay Başkanlığı, Savcılık ve polisin dahil olduğu soruşturma ise henüz tamamlanmadı.

Başsavcı Yardımcı Muavini Aliye Özçınar’ın imzasını taşıyan 17 Ocak 2023 tarihli yazı ile Akaryakıt Alımlarına ilişkin yapılan denetimde mevzuata aykırı uygulamaların saptandığı ve soruşturma yapılmasını emrettiği yazıyor.

Sayıştay Ocak’ta gönderdi

Edinilen bilgiye göre Sayıştay’ın konu raporu 9 Ocak 2023 tarihinde başsavcılık ve polise gönderdiği kaydedildi.

Ayrıca Hukuk Dairesi ise 17 Ocak 2023 tarihli yazısı ile polisten soruşturma yapmasını emretti.

KAYNAK: HABER KIBRIS

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu