Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

“İsrailliler KKTC’ye yatırım yapmasın”

Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in İsrail ziyareti sırasında, Başbakan Netanyahu’ya şikâyet etti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in İsrail ziyareti sırasında, Başbakan Netanyahu’ya şikâyet etti.

RUM MALLARINA YATIRIM İDDİASI
Rum Yönetimi’nin, İsraillilerin KKTC’deki ekonomik faaliyetlerinden ciddi endişe duyduğu ve bu endişelerini İsrail Yönetimi’ne aktardığı bildirildi. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in önceki günkü İsrail ziyareti sırasında, Başbakan Benjamin Netanyahu’dan İsrail vatandaşlarının KKTC’deki ekonomik faaliyetlerine değinerek, engellemek için müdahale etmesini istediği ve “olumlu” cevap aldığı savunuldu. Politis, “İşgal Bölgelerindeki İsrail Yatırımları Kontrol Dışı…” başlıklı haberinde, İsraillilerin eski Rum mallarına yatırım faaliyetlerinin aldığı boyut ve kapsamın Rum yönetimini kaygılandırdığını, Hristodulidis’in de “çok ciddi” bulduğu bu konuyu Netanyahu’ya gayri resmî ilettiğini yazdı.

ENGELLEME YAPMAK ZOR
 Politis, Hristodulidis’in günübirlik ziyaretinden “sızan bilgilere” dayanarak, İsrail tarafının, meselenin göğüslenmesi gereğine “olumlu” cevabının, ikili ilişkilerdeki diyaloğun akışına uygun şekilde diplomatik nezaket çerçevesinde olduğunu çünkü bu tür yatırımları önleyecek ciddi engellerin bulunmadığını yazdı. Gazetenin görüştüğü ekonomi ve hukuk çevreleri de yatırımları durdurma girişiminin siyasi ifadeler veya niyetlerin ötesine geçemeyeceğini savunuyor. Bu çevreler, “Rus, İngiliz ve diğer ülkelerin benzer yatırımları nasıl yıllardır engellenemediyse, İsraillilerin yatırımlarının da önüne geçilemeyeceğini” kaydetti.

HEDEF BÜTÜN EKONOMİK FAALİYETLER
İsraillilerin, KKTC’ye yatırım yapanlar arasında birinci sırada olduğuna dair Kıbrıs Türk basınına yansıyan bilgiler de aktarılırken, aynı konu Fileleftheros’ta “Netanyahu’dan Yardım İstedi” başlığıyla duyuruldu. Haberde, Hristodulidis’i Netanyahu’dan yardım istemeye iten şeyin, son günlerde Gazimağusa bölgesinde cereyan edenler ve aralarında İsraillilerin de bulunduğu çeşitli ülkelerden yatırımcıların KKTC’de faaliyet gösterdiğine ilişkin bilgiler olduğunu yazdı. Rum yönetiminin hedefinin, KKTC’deki bütün bu ekonomik faaliyetleri engellemek olduğuna dikkat çekti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu