KıbrısManşetSağlık

Prof. Dr. Benter: Semptomlar ciddiye alınmazsa yıllarca hipertansiyona maruz kalınabilir

Hipertansiyon alanında önemli bilimsel verilere imza atan Prof. Dr. İbrahim Benter, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu

Dünya genelinde tıp alanına kattığı çalışmalarıyla bilinen ve hipertansiyon alanında önemli bilimsel verilere imza atan hipertansiyon ve kalp damar problemlerinin tedavilerinde kullanılan angiotensin – (1-7)’i bulan Prof. Dr. İbrahim Benter, “17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü” dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Benter; sessiz katil (silent killer) lakabıyla bilinen hipertansiyon, günümüzde insan sağlığını tehdit edecek boyutta olduğunu ifade ederken, bazı semptomların insanlar tarafından ciddiye alınmaması durumunda yıllarca yüksek tansiyona maruz kalınabileceğini ifade etti.

“6 ayda bir tansiyon ölçümü önemli”
Yüksek tansiyondan dolayı böbrek problemleri, beyin kanaması, kalp damar sorunları gibi birçok problem yaşandığını belirten Benter, herkesin tansiyonunu en az 6 ayda bir ölçtürtmesinin yaşanacak olan sorunları engellemesinde önemli olduğunu ifade etti.

İlaçlar aksatılmamalı
Doktor muayenesinde hipertansiyonun kontrol altına alınmasının mümkün olduğunu belirten Benter, hastalığın tedavisi için birçok ilacında mevcut olduğunu, ilaç kullanım durumlarında ise ilaçların aksatılmadan alınması gerektiğini ifade etti.

Benter: “Genetik nedenlerden dolayı da yatkınlığı bulunan hipertansiyonun getireceği problemler tedbirli olmamız halinde önlenebilmektedir” dedi.

Hipertansiyonun nedenlerinin stres, sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve kötü alışkanlıklar olduğunu belirten Benter. hastalığın önüne geçilebilmesi için sağlıklı beslenme, işlenmiş gıda tüketmeme, içki ve sigara gibi alışkanlıklardan ve stresten uzak durulması gerektiğini belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu