KıbrısManşetSiyaset

Hükümetten ‘Toplu Konut’ müjdesi

Başbakan Ünal Üstel, ülkenin tüm bölgelerinde “Toplu Sosyal Konut Yapım Seferberliği” başlatacaklarını ifade ederek, “3 yıllık bir süre içerisinde binlerce gencimizi ev sahibi yapıyoruz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, ülkenin tüm bölgelerinde “Toplu Sosyal Konut Yapım Seferberliği” başlatacaklarını ifade ederek, “3 yıllık bir süre içerisinde binlerce gencimizi ev sahibi yapıyoruz” dedi.

“BİR YILDIR ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
İçinden geçmekte oldukları zorlu ekonomik koşullardan dolayı halkın yaşadığı sıkıntıların azaltılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Üstel, “Tam bir yıldır çok ciddi çalışmalar yapmakta ve ihtiyaç duyulan tüm adımları büyük bir cesaretle atmaya devam etmekteyiz” dedi. “Hükümetimizin birinci yılı için düzenlediğimiz basın toplantısında ön duyurularını yaptığımız ve bugün şekillendirdiğimiz yeni projelerimizi, hedeflerimizi ve müjdelerimizi halkımızla paylaşmaktan büyük bir heyecan duymaktayım” diyen Üstel, Döviz kurlarında yaşanan artış dolayısıyla döviz kredisi taksitlerini ödemekte zorluk yaşayan vatandaşlarımızın borçlarının yeniden yapılandırılması ve taksit tutarlarının düşürülmesine yönelik Merkez Bankası’na gerekli talimatları vermiş durumdayız” açıklamasında bulundu.

“VERGİSİZ VE MASRAFSIZ, DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İMKÂNI” 
İlk kez ev sahibi olacak ve KKTC sınırları içerisinde kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları adına kayıtlı evi bulunmayan ve son 1 yıl içerisinde adına kayıtlı bir konut devredilmemiş olan, hane geliri 85 bin Türk Lirası’nın altında olan, 18 yaş üstü sosyal sigortalar ve kamu kurum ve kuruluşlarında aktif kaydı bulunan ve başvuru tarihinden önceki son 6 ay süresince prim yatırımı yapılmış olan KKTC vatandaşlarına 1.2 milyon TL’ye kadar aylık yüzde 1 yani yıllık yüzde 12 faizle, faiz dışında herhangi bir komisyon, vergi veya masraf alınmadan kredi vermeye başlıyoruz. İlk etapta toplam 300 milyon Türk Lirası olarak planlanan kredi paketimiz gelen taleplere göre yeniden düzenlenebilecektir.

GÜRCAFER: ÜLKENİN GENELİNE YÖNELİK BİR PROJE
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, sosyal konut ihtiyaçlarına yanıt verebilmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini, “Bu çalışmanın sadece bir bölgeye yönelik olmadığını, sürdürülebilir bir şekilde ülkenin tüm ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir proje çalışması olduğunu” söyledi. Cafer Gürcafer, sosyal konut projesinin yapısının; Türkiye’deki TOKİ modelinin bir benzer modeli olacağını, hem ülke insanının sosyal konut ihtiyacını karşılayacağını, hem de inşaat sektörüne, yap-sat sektörüne olumsuz etki etmemesinin sağlanacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu