Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSiyaset

Bağımsızlık Yolu Milletvekili Adayı Umut Ersoy, Taşkınköy bölge halkıyla buluştu

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Ersoy, Lefkoşa Taşkınköy Spor Kulübü’nde bölge halkı ile buluştu. Buluşmada halka parti politikalarını anlatan Ersoy, amaçlarının emekten ve emekçiden yana talepleri meclise taşımak olduğunu belirtti.

Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamaya göre, Ersoy, son dönemlerde eğitim sisteminde yaşanan sorunlarda, kamusal, nitelikli, ücretsiz eğitimin tek çara olabileceğine vurgu yaparak, kamusal kaynakların özel okul patronlarına aktarıldığını, kamusal okulların da geri bırakıldığını kaydetti. Ücretsiz eğitimin anayasal hak olduğuna vurgu yapan Ersoy, sağlıkta da ayni problemin yaşandığına dikkat çekti. Bağımsızlık Yolu’nun kamusal eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve barınmayı savunduğunu söyleyen Ersoy, mecliste bulunan rejim partilerinin tam tersi politikalar izlediğini ifade etti.

Ersoy, kamusal olanı güçlendirmek için kaynak önerilerinin de ultra zenginlerden alınacak olan servet vergisi olduğunu anlattı. Ersoy, emekçinin alın teri üzerinden kazanılan servetin halka geri dönmediğini söyledi. Ersoy, ülkede tahmin edilenden çok daha büyük zenginliğin var olduğuna işaret ederek, bu kaynakların ultra zenginlerin yatları, katları, özel uçakları, şişkin banka hesapları ve dokunulmadan duran servetlerinde olduğunu belirtti.

Enerji konusunda da önerilerde bulunan Ersoy, AKSA’nın derhal kamulaştırılacağını ve Kıb-Tek’in özerk bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.

Artan döviz ve ev fiyatlarından yakınan halka, sosyal konut taleplerini anlatan Ersoy, güvenli, ekolojik ve ekonomik sosyal konut projelerini anlattı. Asgari ücretin artan döviz ve zamlar karşısında eriyip gittiğinden de bahseden Ersoy, asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi mücadeleleri olduğunu söyledi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücretliyi temsil etmediğini de vurgulayan Ersoy derhal komisyonun lağvedilmesini savunduklarını dile getirdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu