Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

KTÖS’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı…

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, “Ayrıştırmaya karşı en güzel cevap, iki toplumun bir arada durmasıdır.” ifadelerini kullandı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, “Ayrıştırmaya karşı en güzel cevap, iki toplumun bir arada durmasıdır.” ifadelerini kullandı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, inanç özgürlüğü, etnik köken, dil üzerinden yapılmak istenen şovenist ayrıştırma ve toplumları ötekileştirme politikasına; hoşgörüsüzlüğe, şiddet kültürüne, özgürlüklerin yok sayılmasına en güzel cevabın iki toplumun bir arada durması olduğu kaydedildi.

“Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü barışa olan istencimizi, ortak vatan arzumuzu, varlığımızı ve temel haklarımıza ulaşım mücadelemizi daha anlamlı kılmaktadır. Bu şiarla ortak etkinlikte yerimizi alacağız.” ifadelerini kullanan Maviş, siyasi eşitlik temelinde kapsamlı, adil, iki toplumlu ve iki kesimli federal çözüm için resmi müzakerelerin başlaması, teknik komiteler çerçevesinde güven yaratıcı önlemlerin konuşulması çağrılarını yineledi.

Çözümsüzlüğün yarattığı belirsizlikleri her iki toplumda aşabilmek için sorunun bir parçası olmamış yeni jenerasyonların ‘barış’ imgesi altında daha fazla rol almasının liderlerin aksine iki toplumun yakınlaşmasına hız katacağını kaydeden Maviş, “Ne kadar zor olursa olsun, sorunlara çözüm odaklı yaklaşımı benimsediğimiz gibi, sorunun değil, çözümün parçası olacağız. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçük, hepimizi kucaklayabilecek kadar büyüktür.” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu