KıbrısManşetSiyaset

Toros: CTP, Kıbrıs sorunu konusunda taviz vermez

CTP Milletvekili Fikri Toros, uzun süren siyasi istikrarsızlık dönemini hala yaşamaya devam ettiğimizi ve “her gün sabah kalktığımızda bu istikrarsızlık daha da zirveye çıkacak mı” diye uyandığımızı söyledi

BRT HD de yayınlanan, Levent Kutay’ın sunduğu 50+1 programına konuk olan CTP Milletvekili Fikri Toros gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CTP Milletvekili Fikri Toros, UBP ile CTP’nin farklı temel vizyonları olduğunu ve Kıbrıs konusunda iki partinin arasında büyük fikir ayrılıkları olduğunu ifade eden Toros, CTP’ nin bu konuda taviz veremeyeceğini ifade etti.

Toros, Çok ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğumuzu ve ülkenin ekonomik açıdan rahatlaması için acilen 5 milyar TL’lik kaynak bulunarak bu paranın  ülkeye enjekte edilmesi gerektiğini söyledi.

GIYNIK ÖZEL – ŞÜKRÜ IRKIM

CTP Milletvekili Fikri Toros, uzun süren siyasi istikrarsızlık dönemini hala yaşamaya devam ettiğimizi ve “her gün sabah kalktığımızda bu istikrarsızlık daha da zirveye çıkacak mı” diye uyandığımızı söyledi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE HÜKÜMET HİÇBİR YÜKÜN ALTINA GİRMEDİ”

Pandemi döneminde, yeniden açılma sürecine girmeden önce hükümetin bir türlü ekonomik tedbirleri alamadığını söyleyen Toros, “Bu dönemde işverenlere ve çalışanlara kötü dönemi atlatmak için borçlanarak kapatın diye çağrıda bulundular ve kendileri devlet olarak hiçbir yükün altına girmediler” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SÜRECİNE GİRİLDİKTEN SONRA İPLER KOPTU”

Toros, Cumhurbaşkanlığı seçimine girdikten sonra iplerin tamamen koptuğunu ve aylar boyunca ortada bir hükümet olamadığını belirtti. Toros, Ülke olarak dayanışmaya çok acil ihtiyaç durumunda olduğumuzu ifade etti.

“UBP DE YAŞANAN GELİŞMELERİ ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUM”

UBP içerisinde yaşanan gelişmeleri üzülerek takip ettiklerini belirten Toros, “Fakat onlar da bu ülkenin iki köklü partisinden birisi ve bir an önce bu sıkıntıları aşmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“HALKIN VE ÇALIŞANIN YANINDA SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAK BİR HÜKÜMET OLMASI GEREKİYOR”

Toros, hükümet için bir sürü alternatiflerin gündemde olduğunu ve bu süreci de yaşayıp göreceklerini belirterek, fakat en önemlisinin halkın ve çalışanın yanında olarak sorunlara çözüm bulacak bir hükümetin olması gerektiğini belirtti. Toros, halkı iki kez seçime götürmek yerine erken seçimin bu senenin ortasına doğru yapılması gerektiğini söyledi.

“CTP KIBRIS SORUNU KONUSUNDA TAVİZ VEREMEZ”

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Toros, UBP ve CTP koalisyon hükümeti ile ilgili ise CTP’nin ilgili kurumlarda en ince detayları ile bu konuyu tartıştığını ve çok net bir şekilde olumsuz bir karar belirttiğini söyledi. Toros, UBP tarafından yeniden kapımızın çalınması ve başka öneriler ile karşılaşmamız halinde ise o günün şartlarına göre tekrardan oturup değerlendirebiliriz Toros, UBP de CTP ile asla hükümet kurulmaz diyenlerin sayısının çok olduğunu belirtti. UBP ile CTP’nin farklı temel vizyonları olduğunu ve Kıbrıs konusunda iki partinin arasında büyük fikir ayrılıkları olduğunu ifade eden Toros, CTP’nin bu konuda taviz veremeyeceğini ifade etti. Toros, “Ekonomik ve sosyal konularda aramızda bir uzlaşma da olsa bile bu geçici bir durum olur kalıcı olmaz” dedi.

“ÜLKENİN EKONOMİK AÇIDAN RAHATLAMASI İÇİN 5 MİLYAR TL ENJEKTE EDİLMESİ GEREKİYOR”

Toros, Çok ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğumuzu ve ülkenin ekonomik açıdan rahatlaması için 5 milyar TL’lik kaynak bulunması gerektiğini bu paranın da ülke ekonomisine enjekte edilmesi gerektiğini söyledi. Toros, Bu paranın ülke ekonomisine enjekte edilmesi durumunda on binlerce işsiz insana ve kapalı olan sektörlere can suyu niteliğinde olacağını belirtti.

“AŞI BULUNDUKTAN SONRA YENİDEN ŞEKİLLENECEK NORMAL BİR DÖNEME GİRECEĞİZ”

Aşı bulunduktan ve etkisi kanıtlandıktan sonra önümüzde ki senenin ortasından itibaren virüsün etkisinin ortadan kalkacağını ve hayatın normalleşmeye döneceğini söyleyen Toros, ama bu normal dönem pandemiden önceki normal dönem değil de yeniden şekillenecek normal bir dönem olacak” diye konuştu. Toros, ülkeyi bekleyen yeni bir sürecin olduğunu bu süreç doğrultusunda hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini ve bir an önce iyi bir hükümetin kurulması gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu