Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

UBP-YDP-DP azınlık hükümeti geliyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başkan Vekili Ersan Saner, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün saat 16.00'da Yeniden Doğuş Partisi, saat 17.00’da ise Demokrat Partisi ile görüştü

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başkan Vekili Ersan Saner, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün saat 16.00’da Yeniden Doğuş Partisi, saat 17.00’da ise Demokrat Partisi ile görüştü.

Haber Kıbrıs Haber Merkezi’nin elde ettiği bilgilere göre,  üç partili koalisyon Hükümeti kurma konusunda uzlaştı. Kurulacak olan  UBP , DP ve YDP hükümetinin erken seçim hükümeti olacağı belirtilirken, erken seçimin Mart- Ekim 2021 tarihinde arasında olacağı ifade ediliyor.

Yeni hükümette kabine dağılımı ise ,UBP 8 , DP 1 ve YDP’de bir bakanlık alacak şekilde olacak.

Kurulacak hükümetin bir azınlık hükümeti olacağı ve parlamento içinde olan HP’li  vekillerin destek vermesi sonucunda güven oyu sorunu yaşanmayacağı belirtiliyor. 3 parti arasında oluşturulacak koalisyon hükümetinin Pazartesi yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunacak.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu