Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetSiyasetToplum

Meclis Başkanı Töre, Alman AP milletvekili Geuking’le görüştü, Kıbrıs sorununu anlattı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC’de temaslarda bulunan Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili ve Avrupa Halk Partisi mensubu Helmut Geuking’i kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde Töre, Alman Vekile, Kıbrıs sorunu konusunda geçmişte bugüne yaşanan süreçler hakkında bilgiler verdi.

Töre, gelinen aşamada görüşmelerden edinilen tecrübeler ışığında tek gerçekçi çözümün iki ayrı devlete dayalı olmasının görüldüğünü ifade ederek bu konuda Anavatan Türkiye ile hemfikir olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği ve bazı ülkelerin adanın gerçeklerini görmezden gelmeye devam etmesi nedeniyle Rum ve Yunan tarafının şımartılmaya devam ettiğini dile getiren Töre, Kıbrıs Türk halkının da sesini dinlemek amacıyla KKTC’ye ziyaret gerçekleştiren Geuking’e teşekkür etti.

“Amacım iki tarafı da dinlemek”
Alman Milletvekili Helmut Geuking de konuşmasında geçtiğimiz yıl adanın Güney kesimine bir ziyaret gerçekleştirdiğini, bu yıl da Kuzeye geldiğini ifade ederek, amacının her iki tarafın da görüşlerini dinlemek olduğunu kaydetti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu