Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

“Orta yol yok”

Özdil Nami Politis’e demecinde, “Kıbrıs Türk tarafının tezinin, BM çerçevesi ve uzlaşılmış çerçevenin dışında olduğunu” söyledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Özdil Nami Politis’e demecinde, “Kıbrıs Türk tarafının tezinin, BM çerçevesi ve uzlaşılmış çerçevenin dışında olduğunu” söyledi.

Eski müzakerecilerden Özdil Nami, “Politis” gazetesine verdiği söyleşide, “iki toplumlu iki kesimli federasyon ile iki devletli çözüm arasında orta yolun mümkün olmadığı” iddiasında bulundu.

Gazete, “İki Toplumlu İki Kesimli Federasyon-İki Devlet Arasında Orta Yol Yok” başlığı altında okuyucuya aktardığı söyleşide, Nami’nin; “iki toplumlu iki kesimli federasyon ile iki devletli çözüm arasında bir orta yol bulunmasının mümkün olmadığı” vurgusunu yaptığını aktardı.

Nami söyleşisinde özetle; “Kıbrıs Türk tarafının tezinin, BM çerçevesi ve uzlaşılmış çerçevenin dışında olduğunu ancak Kıbrıs Rum tarafının tezinin de BM çizgisi dışında bulunduğunu” ifade etti.

BM Genel Sekreteri’nin, müzakerelerin açık uçlu devam edemeyeceğini söylemesine karşın Rum liderin sadece “müzakereler başlasın da bakarız” demekten başka bir şey yapmadığını vurgulayan Nami, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ise “iki devletli çözümün kabul edilemeyeceğini bildiğini” savundu.

Nami, Tatar’ın bu gerçeği kabul etmesi ve hem BM hem uluslararası toplum hem de Kıbrıs Rum tarafınca kabul görecek bir tezi benimsemesi gerektiğini ileri sürdü.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu