Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
ManşetTürkiye

Macaristan’dan sonra İtalya da “Schengen Vizesini Uygun Kullanma” kontrolü başlattı

Schengen krizi derinleşiyor. Macaristan'dan sonra İtalya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ‘‘Schengen Vizesini Uygun Kullanma’’ kontrolüne başladı. 

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Schengen krizi derinleşiyor. Macaristan’dan sonra İtalya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ‘‘Schengen Vizesini Uygun Kullanma’’ kontrolüne başladı.

Macaristan Büyükelçiliği de ülkelerine gitmek için 8 günlük Schengen vizesi alan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının pasaportunun arasına “Türkiye’ye geri döndüğünüzde elçiliğe gelin” uyarısı koymuştu.

T24’ten Asya Tekyaşar’ın haberine göre; uyarı notunda, “Macaristan Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü verilen vizenin usulüne uygun kullanıldığının incelenmesi için, Schengen Bölgesi’nden Türkiye’ye döndükten sonra bir hafta içinde pasaportunuzu konsolosluğumuza getirmenizi talep eder” ifadelerine yer verilmişti.

Macaristan Büyükelçisi, “Türkiye’ye dönüşte pasaport kontrolü” hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Büyükelçi, “uyarı notu”nun amacının Macaristan’a vize alıp başka ülkelere giden yolcuları tespit etmek olduğunu belirterek “Sizden ricamız bu: gerçekten Macaristan’a gitmek isterseniz eğer, sadece o halde bizde vize için başvurunuz” ifadeleri yer almıştı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu