Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

İpekdal: “Nüfusun hızla arttığı yerleşim bölgelerinde kanalizasyon sistemine geçiş ivedilikle tamamlanmalı”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Toplum Sağlığı ve Hasta Hakları Derneği Başkanı İlker İpekdal, nüfusun hızla arttığı yerleşim bölgelerinde kanalizasyon sistemine geçişin ivedilikle tamamlanması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan İpekdal, ülkedeki atık su arıtma tesislerinin artırılmasının, kanalizasyon sistemine geçişin ivedilikle tamamlanmasının, potansiyel risk teşkil edebilecek atık su ve foseptik çukurların kontrolünün yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

KKTC’de dikine büyüme ve sık yapılaşma arttıkça, mevcut atık su ve kanalizasyon sistemlerine binen yükün de arttığına işaret eden İpekdal, yeni açılan ve yoğun kullanımda olan veya uzun zamandır kullanılan ancak bakımları yapılmayan eski foseptik çukurlarında, patlayıcı ve zehirli nitelikte gazların birikebileceği uyarısında bulundu.

İpekdal, “Foseptik çukurlarının uygun koşullarda yapılıp yapılmadığının denetlenmemesi, mevcutlarda yapılması gereken kontrollerin aksatılması, yeterli düzeyde havalandırılmaması, patlayıcı ve zehirli gazların birikerek patlama ve dolayısıyla can ve mal kaybı risklerini de beraberinde getirmektedir” ifadelerini kullandı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu