Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Ahmet Ünsal : Ezan şikayetlerine yanıt veriyoruz

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal, kendilerine "ezan sesinin duyulmadığı” ve “ezan sesinin çok çıktığı" yönünde şikayetler gittiği belirtti ve “Biz bu şikayetlerin her ikisini de dikkate alıp, şikayetleri mümkün olduğunca azaltma gayreti içindeyiz.” dedi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal, kendilerine “ezan sesinin duyulmadığı” ve “ezan sesinin çok çıktığı” yönünde şikayetler gittiği belirtti ve “Biz bu şikayetlerin her ikisini de dikkate alıp, şikayetleri mümkün olduğunca azaltma gayreti içindeyiz.” dedi.

Ünsal yazılı açıklamasında, çoğunluğu “Türk ve Müslüman” olan KKTC’de “Ezan dinmez, bayrak inmez” ilkesinin vazgeçilmez olduğunu kaydetti.

2008 yılından beridir merkezi sistemle ezan okunduğunu, ancak uygulamada bazı sıkıntılar olduğunu ifade eden Ünsal,  ezanı hakkını vererek okuyabilecek personel bulmanın zorluğuna vurgu yaptı.

Ünal, “Daha modern ve dışarıdan müdahaleye elverişli olmayan bir merkezi sisteme geçmek arzusundayız. Bunun için maddi kaynak bulma güçlüğü ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek halkımızla paylaşmak zorunda kaldık. En kısa zamanda vaki şikayetleri minimize edebilme gayreti içinde olduğumuzu halkımıza saygı ile beyan ederiz.” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu